Inutilitate

Sentimentul dominant. Pentru mine, dar asta e o banalitate, şi ca parte a unui organism social care, în loc să se zvîrcolească, în loc să dea de pămînt cu gangsterii cei mai abjecţi ai istoriei, nu reacţionează în nici un fel.

Alaltăieri, băncile centrale ale SUA, cea europeană, Angliei, Japoniei, Canadei au aruncat în jur de 400 de miliarde de dolari pentru a acoperi gaura făcută de gangsteri.

Băncile Centrale, oameni buni! Pentru a împiedica falimentul unor firme private! Complicitate halucinantă. De pe meterezele trufaşelor turnuri, ne scuipă în ochi intangibilii baroni ai banului.

Dacă oops calculăm, există cam 1 miliard de oameni care trăiesc în zona de influenţă absolută a Occidentului şi care au un fel de drept de „cetăţenie”: ţările UE, lumea anglo-saxonă şi cîteva ţări din Orientul îndepărtat. Restul, celelalte ţări aflate sub dominaţia Occidentului, pentru a fi stoarse de resurse sau pentru ca să poată controla puncte strategice, nu beneficiază de statutul ţărilor cuprinse în primul cerc. Acest miliard de suflete, „favorizaţii” planetei, tocmai a fost taxat cu 400 de miliarde. Cu 400 de dolari pe cap de om, de la bebeluş la nonagenar.

Sînt atît de numeroase aberaţiile, ilegalităţile şi felurile de neruşinare pe care, de fapt, acest tip de piraterie le exprimă, încît mă blochez. Este atît de deprimantă lipsa de reacţie (venită din lipsa de înţelegere, să o spunem pe şleau) a marelui public (îşi merită numele; asistă pasiv la propria umilire) încît mă blochez a doua oară.

Scîrbă, dezgust, inutilitate. „Vin alegerile„, îmi zice coana Democraţia. „Ba pe-a mă-tii!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s