Adevăratele Oscaruri – 2010

Cel mai bun film:  Avatarul – regia: marea finanţă internaţională; producător de_legat: Mugur Isărescu; regizori secunzi: diverşi; regizori scunzi: Boc; scenariul: se scrie permanent; în rolul principal: poporul român

O saga impresionantă, o poveste fără de sfîrşit. Cea mai mare producţie a tuturor timpurilor. 22 de milioane (+/-) de figuranţi.

New York Times: Epic!
Financial Times: Fabulos! O adevărată lecţie! Un film care trebuie văzut de fiecare bancher.
The Economist: Cel mai bun raport profit/investiţie iniţială din istorie!
Pravda (english edition): !?

Film interzis în China şi copiilor sub 16 ani.

Cel mai bun actor într-un rol principalTraian Băsescu pentru rolul Traian Băsescu din 2009 – Realegerea precum şi pentru rolul Traian Băsescu din bijuteria cinematografică regăsită şi difuzată în premieră în 2009: Palmul de la Ploieşti (working title: Pumnul de la Ploieşti)

Cea mai bună actriţă într-un rol principal: nu s-a putut acorda. Pentru că nu s-a putut.

Cea mai bună regie: un colectiv – pentru filmul 2009 – Realegerea.

Cel mai bun scenariu: S.O.Vîntu şi Viorică Hrebenciuc pentru Miezul nopţii în grădina banului şi răului.

Cu această ocazie s-a aflat de colaborarea intensă pe care Viorică a avut-o cu Clint Eastwood la realizarea filmului Midnight in the garden of Good and Evil. Deşi filmul românesc (director’s cut) a fost vizionat doar într-un cerc restrîns, aprecierile pentru scenariu sînt superlative. Se bănuieşte că regia ar aparţine lui Traian Băsescu. Dacă, potrivit martorilor, S.O.Vîntu joacă magistral (în filmul lui Eastwood rolul său revenea lui Kevin Spacey), Mircea Geoană ar avea o prestaţie submediocră (mult sub interpretarea lui John Cusack). Magia voodoo din filmul eastwoodian ar fi fost înlocuită cu flacăra violet. Tema înscenării s-a păstrat. Consecinţele rămîn de văzut.

Cea mai bună imagine: Miezul nopţii în grădina banului şi răului.

Avem doar o fotografie, dar care denotă atît de multe posibilităţi! Operatorii au vrut (şi a rămas aşa) să fie consideraţi anonimi.

Cel mai bun actor într-un rol secundar: Traian Băsescu pentru 2009 – Realegerea (first release) sau 2009 – Realegerea? (working title).

Aici a ieşit pe un loc secund, care i se potrivea mănuşă.

Nici varianta nici titlul provizoriu nu au fost acceptate de către casa de producţie, care a decis să dea lovitura, obţinînd astfel…

Cele mai bune efecte speciale: un grup interdepartamental, menţiune specială pentru MAE şi SIE, pentru filmul 2009 – Realegerea.

Este singurul caz din istoria cinematografiei cînd acelaşi colectiv este propus şi la acordarea premiului Nobel pentru fizică. Efectul accelerării localizate a timpului în secţiile de votare din străinătate se consideră a fi o descoperire revoluţionară care poate da naştere unei noi teorii a relativităţii extrem de restrînse, dar cu efecte extrem de generalizate.

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar (best supporting role): Elena Udrea pentru filmul Convorbirea telefonică.

Un rol complex în care Elena Udrea o sprijină (supports) pe Elena Udrea, ea nefiind Elena Udrea.

Cea mai bună scenografie: Robert Turcescu pentru scena jurămîntului din 2009 – Realegerea.

Cel mai bun film străin: nu se poate acorda în România pentru că toată populaţia joacă într-un film care îi este străin.

După o scurtă, dar convingătoare, convorbire telefonică (alta, nu filmul), se acordă premiul pentru

Cel mai bun producător de film: Conu’ Costache Dinu Patriciu pentru Palmul de la Ploieşti.

7 comentarii

 1. De asemenea nominalizat pentru pentru efecte speciale: Palmul de la Ploiesti cu alternate ending (titlu de lucru „razbunarea pixelului albastru”). Deleted scenes doar pe DvD-ul cu cutia portocalie. Producatorul toarna acum filmul „Not another teen movie – the last stand”, un proiect finantat de Ministerul Educatiei. Figuranti: intregul sistem de invatamant din Romania. 😀

  Ultima barfa – sequel-ul de la Alien vs. Predator se toarna la Rosia Montana. Spoiler alert!!! No happy-ending this time.

 2. Nu, nu, nu… e Alien & Predator – the gathering.

  Am vazut Caprica, pilotul si primul episod. Asa si asa. Nu te alunga, nici nu te atrage. Stolz e inversul lui Olmos, antipatic dar bun actor. Monoteistii periculosi cu centura de explozibili!? Adama, abia acum fac legatura cu Adama din iudaism sau abia acum plaseaza ei legatura, care e un mafiot italo-arabo-evreo-tauron demn!? Nevropata de serviciu, agentul guvernamental de tip Prison Break, dar politicos, adolescenta – no comments. Da, eclectism total. Noroc cu Polly Walker, excelenta in Roma, monoteista complotista si poliamory (sau cum se cheama). Permutari in draci. Dar, cum ziceam, nu te alunga. Mai astept citeva luni sa se difuzeze toata prima serie si poate revin.

  Sa ma uit cite episoade din Flashforward s-au mai strins, poate mai vad un calup. Asta imi place mai mult.

  Pariuri? Acum par sa fie la moda coreenii, care va fi urmatorul grup etnic docil care va fi popularizat in serialele americane?

  1. In plus am auzit ca a fost nominalizata si la Adult Movie Awards pentru pelicula „Ce-ti pasa tie chip de lut, de oi fi eu sau calul” la categoria cel mai viril nechezat (secventza e permisa si chiar recomandata minorelor din PD-L). De remarcat geamatul profesionist care a declansat reactia calului, respectiv viteza cu care distinsa doamna ministra a gasit pozitia corecta a corpului.

 3. „producător de_legat: Mugur Isărescu”. Inteligent calamburul („de_legat”).

  Ori de câte ori mă gândesc la faptul că în România (şi nu numai) se schimbă într-o veselie preşedinţii, prim-miniştrii, guvernele, în timp ce la Banca Naţională (ar trebui numită altfel, de exemplu Banca Stat din statul România) rămâne acelaşi (mason ?) Mugur Isărescu, îmi vin în minte cuvintele unei personalităţi dintr-un film al lui Michael Moore (Fahrenheit 9/11 ?): „Daţi-mi controlul asupra unei monede naţionale şi nu mă interesează cine guvernează acea ţară”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s