Un buboi aproape copt

Mă bătea gîndul să pun ca titlu: De la „încălzirea globală” la „schimbarea climei” sau cum nu poţi să te lupţi cu „evidenţele”. Era prea lung şi nici nu ar fi reflectat corect poziţia mea. Eu cred că poţi să te lupţi. Pur şi simplu. Cauţi, găseşti şi popularizezi evidenţe fără ghilimele, fără să pierzi timpul prin mocirle absurde în care activiştii se simt ca la ei acasă. Cu atît mai mult atunci cînd nimereşti un text scris de unul dintre cele mai rele condeie internetice, condei pe care îl ştiu demult şi îmi pare rău doar că scrie rar. Sigur, cîinii latră şi caravana trece. Posibil. Cîinii mai şi muşcă, iar conducătorii caravanei au fundul tot mai mare şi mai apetisant.

Autorul are un cod al lui, în general descifrabil fără dicţionar, decurgînd dintr-o descriere zeflemitor-amară a societăţii americane muribunde (pe care o implementăm heirupist de ceastalaltă côté a bălţii atlantice; cu îmbunătăţiri, terorismul ecologist etatist ueuropean fiind extrem de vînjos). Cine vrea să-l înţeleagă mai bine poate să răsfoiască texte mai vechi.

Climategate: The biggest swindle ever

O remarcă de culoare locală. Să nu uităm, deşi accentul în distrugerea ei s-a pus altfel, că am avut o industrie minieră, că mai avem cărbune de calitate. Tot de la globalism i s-a tras. Cînd vom ajunge tot mai mulţi să scormonim prin gunoaie, poate ne vom aminti. Dacă tot le preocupă pe diverse curve trecutul (e adevărat, o curvă care se gîndeşte la trecut nu prea mai produce multe parale).

Leul face pe el, cu tot dopul mediatic care i-a fost înfipt în cur. Nu ştiu dacă agresiunea recentă împotriva României, din care face parte instaurarea regimului trăienist, prevede şi prăbuşirea economică totală, dar se întîmplă, e aici, heloouuu, nu mă vedeţi? Sînt eu, Picasso (Guernica, nu Domnişoarele din Avignon)!

Dezgustătoare făţărnicia, speculată diversionist, manifestată de cînd cu tragedia prăbuşirii avionului prezidenţial polonez. O lume neruşinată.

3 comentarii

    1. Mulţumesc. Să te uiţi şi la unele linkuri din Dictatura electronică.

      Mai ţii minte ce gălăgie universală se stărnise cu cîteva săptămîni în urmă din cauză de google persecutat de chinezi? Primitivi, începători!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s