Replica

Nu a întîrziat. Deloc. 41 de străini luați ostatici în Algeria printre care și un român. Algerienii au atacat și, după cum circulă știrile, 34 dintre ostateci nu mai trăiesc. Sper să nu fie chiar așa, dar…

Francezii fac pe ei într-un oraș obscur de prin Mali însă au reușit să stîrnească un viespar. Toate țările din lagăr (ueist sau, mai larg privind, occidental) devin ostaticele politicii imbecile a „războiului contra terorii” și ale zvîcnetelor nervoase ce îi vizitează periodic, ba pe un Sarkozy, ba pe Cameron, ba pe noul complexat Hollande, cînd nu îl apucă pandaliile pe Obamaul însuși.

Se zvonește că trimitem trupe!? Sper că nu îmi citește blogul cine nu trebuie, eu o luasem în glumă. Oarecum. De la ăștia (toți – interni și externi) mă aștept la orice. Exact asta mai lipsea !

––

http://www.reuters.com/article/2013/01/17/us-sahara-crisis-idUSBRE90F1JJ20130117

Aici apare și o altă variantă, mai proaspătă se pare, conform căreia doar 6 ostatici au fost uciși. E prezentată și varianta de care aminteam la început și, cireașa, adică toate cifrele sînt discutabile, neconfirmate, atît cele privind numărul real al ostaticilor cît și cel al victimelor. Obișnuitul profesionalism al jurnalismului oficial (era să scriu de partid și de stat).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s