Găvări Crin Antonescu

Sau se interpretă scriptul lui Bogdan Teodorescu (posibil cu ceva contribuție Mungiu).

Speram… cuvînt prost ales… ca Antonescu să joace altfel. Nu am crezut că ar fi altfel, nici într-un atît de naiv nu reușesc să mă transpun.

Nu este, iar mesajul și acțiunea la care sînt împinși, el și ceilalți pontobăsiști, nu permit nuanțe.

Sigur, optimistul va găsi un lucru bun în ideea că trebuie dezbătute toate intențiile de schimbare radicală a ordinii constituționale din România. Optimistul ar fi un bou. Ar însemna să le accepte pretenția de dezbatere democratică, înghițind din start gălușca falsei necesități.

NU.

România nu se află într-o criză constituțională. Statul român nu are nevoie imperioasă de o restructurare radicală a sistemului constituțional. Statul român nu are nevoie de o reașezare administrativ-teritorială. Statul român nu depinde de bunăvoința structurii ilegale numită UE pentru a avea mijloace de finanțare, dimpotrivă, statul român este un creditor net al UE și are de recuperat peste 8 miliarde de euro de la această organizație parazită.

Statul român se află bine așezat din punct de vedere constituțional, cu excepția conflictului nerezolvabil dintre exercitarea suveranității în numele poporului român și imposibilitatea formală de a adera la o organizație care neagă suveranitatea membrilor componenți. Acesta este singurul conflict ce ar merita rezolvat. Dacă vreme de 10 ani, de la modificarea din 2003, această problemă a putut să aștepte, atunci cu atît mai mult falsele probleme pentru care se vrea, cu orice preț, să fie mințit, apoi tîrît și înșelat la urne, poporul român pot să aștepte. Să aștepte paștele cailor, desigur.

Cum spuneam, găvări Crin și pieri pe limba sa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s