Se confirmă – vor să le ia banii pensionarilor militari

Exact ce spuneam. Vor face o lege nouă pentru că, zic agenții, uite ce dezordine s-a produs! Cînd a avut loc schimbarea, au profitat de bulversarea inițială și au urlat că militarilor li s-au redus pensiile – adevărat, pentru 2-3 luni, cît s-au cules datele lipsă și rezolvat destule contestații. Au menținut apoi minciuna că pensiile au rămas reduse, fals, 85% dintre acestea au fost mărite.

Dar, mai ales, au tăcut apoi pînă s-au văzut aleși, să nu antagonizeze majoritatea militarilor și a familiilor acestora, iar acum execută, ca slugi mizerabile, comanda străină și vin cu o altă lege ca să le ia banii. Foarte frumos, li se restituie statutul special, cică, cum e normal pentru o instituție aparte, dar li se va tăia venitul. Pe la toamnă. Statutul special de a fi jucării ale bancherimii internaționale. A nu se confunda, guvernanții sînt marionete.

Pe ceilalți, cei disponibilizați prin reducerea forțată a efectivelor armatei și prin distrugerea întregului sistem de apărare, inclusiv industria militară, obligați să iasă din structurile militare înainte de a putea avea anii de carieră necesari pentru a fi considerați vechime integrală, pe ceilalți, zic, i-au mințit că vor rezolva cumva după alegeri. Aiurea.

Tot ce fac agenții străinilor e să dividă casta militarilor.

Deasupra stă, neclintită, comanda străină.

noiembrie 2012 – discret, ca înainte de alegeri:

„Am avut o discutie foarte serioasa si aplicata cu reprezentantii Fondului Monetar International si reprezentanti ai institutiilor financiare internationale pe tema pensiilor militare si revenirea lor la cuantumul din 2010.

Am prezentat situatia, inclusiv cu aspectele care au un impact grav asupra spiritului de corp elitist al acestor institutii. Cand am declarat public ca impactul pe bugetul apararii referitor la cheltuieli cu personalul se ridica la 85%, va rog sa nu credeti ca au crescut cumva salariile.

Cu toate acestea, pentru nivelul pensiilor pe care le plateste armata, ne situam in buget, deci nu cream o presiune negativa pe deficit” scria, marti, Dobritoiu intr-o postare pe Facebook. ( link )

Ce treabă avea să discute ministrul apărării cu FMI ?
Recunoaște că nu bugetul apărării suporta măririle de pensii, deci cu atît mai mult nu avea absolut niciun motiv să discute cu zarafii.
Revenirea la cuantumul din 2010 = mai puțini bani pentru pensiile militare. Simplu.

Acum se trece la aplicare. A început, ca întotdeauna, cu pregătirea de artilerie a javro-jurnaliștilor de serviciu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s