PSD și-a ales șefii pe regiuni

Pesedeii s-au ales între ei pe regiuni. Alea care nu există, pentru care, cică, ar trebui să fie consultată nația. PSDiștii au consultat-o deja sau le place atît de mult joaca cu regiunile inventate de imperialii UE încît vor să o pună în practică măcar pentru gașca lor.

Infiltrația hungaristă, tot mai mucegăită, a grupului de la Cluj văd că se lăfăie în continuare în atenția mai mult decît suspectă a congresului celui mai mare partid. Cu cît grupul e mai mic, mai ineficient în plan electoral și mai ticălos în plan ideologic, cu atît supraviețuiește mai mult, acaparează poziții la vîrf și influențează mai zdravăn. Mi se pare corect.

Năstase s-a emoționat, a revenit apoi la replicile presărate cu ironii, dar e vizibil marcat de experiența pușcăriei, trăsăturile s-au modificat, într-un fel cred că a devenit un om mai tare pe dinăuntru, însă se observă o precauție justificată în felul cum își alege poziționările. Probabil singurul aspect interesant, dincolo de aplecarea spre nesemnificativ mass-mediotă, al unui congres de partid acceptat, unde s-o mai fi schimbat vreun șurub la locomotivă, dar șinele așezate de prin alte părți o duc ferm spre zările de nesfîrșit progres și prosperitate, cu Ioan „locomotiva Transilvania” Rus sau alți hrebenciuci pe post de fochiști. Problema e că, rătăcit prin vagoane, un popor chinuit are de ales doar între deraierea trenului morții și… deraierea trenului morții. Antonescu învîrtea aerian la o frînă, despre care nu s-a obosit nimeni să-l anunțe că nu era conectată la roți.

4 comentarii

  1. A spus Năstase o chestie cu tîlc. Întrebat ce sfat i-ar da lui Antonescu (am înțeles că nu te gîndeai la el cînd ai pus legitima și dureroasa întrebare, dar încercarea mea de răspuns pornind de la spusele lui Năstase sper să aină o cuprindere mai largă), după ce a subliniat importanța amintind că el nu dă sfaturi, i-a recomandat să-și facă mai multe legături externe. Se poate discuta dacă avem de a face cu un îndemn către unul mai dinspre periferia masoneriei să-și facă lecțiile mai conștiincios sau despre recunoașterea realității, oricît de neplăcute, că tebuie să aparții unui grup suficient de puternic, sau altceva. Un adevăr valabil rămîne. Dacă noi reușim să punem frînă iar caruselul internațional continuă să se învîrtă nebunește, ne rupem gîtul.

   În jocul de forțe, victoriile pot fi semnificative fără a fi absolute. Noi, de exemplu, pierdem constant în fața Ungariei. Am putea avea șanse mai bune (nu cele mai bune pentru că minoritățile sînt întotdeauna un mijloc util unei politici imperiale) dacă nu am lăsa, constant, ca interfața în raport cu puteri continentale să fie plină de cozi de topor. Una e să tolerezi agenții celor mai puternici decît tine, alta e să-i pui în poziții de negociatori, de creatori de strategii sau executanți ai strategiilor inițiate, teoretic, tocmai pentru a cîștiga noi o mai mare libertate de mișcare. Sigur, e mult mai complicat, există un imperialism cultural în fața căruia am cedat, există o masonerie academică fără țară care favorizează un anumit tip de educație antinațional și devine tot mai greu să alegi tineri necorupți de noul internaționalism. Totuși, persistența unor figuri sinistre nu se explică decît printr-o lipsă de curaj la nivelul politic, lipsă de curaj alimentată, cred, de inabilitatea celor mai puțin desțărați în a se conecta la (alte) grupuri de putere (lasă că nici pe plan intern nu strălucesc). Sfatul lui Năstase, odată desprins de o pesoană anume, pare corect. Măcar în ideea că, dacă tot va trebui pusă frînă odată-și-odată, să o facem sincron cu alții.

   Răspunsul scurt: șansele nu ne sînt favorabile. Nimic nou sub soare.

 1. Corect si trist raspunsul !

  1.Există o masonerie academică fără țară care favorizează un anumit tip de educație antinațional și devine tot mai greu să alegi tineri necorupți de noul internaționalism.
  2…..o lipsă de curaj la nivelul politic, lipsă de curaj alimentată, cred, de inabilitatea celor mai puțin desțărați în a se conecta la (alte) grupuri de putere (lasă că nici pe plan intern nu strălucesc).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s