Aurul e cîh <- Isărescu

Iar Ponta îl va da la exploatat gangsterilor străini.

Banca națională (!?)(care-o fi nația ?) are vreo 100 de tone de aur, cică, și Mugur crede că mai mult ne-ar aduce ghinion. Nu mai întreb pe unde se află depozitat aurul, e inutil, doar nu crede cineva că toate tonele se află în România, de unde atîta tupeu pe noi !

În orice caz, noi n-avem nevoie de aur, ni s-a zis, așa că… veniți, veniți și luați !

În vremea asta, aurul concret, în forma sa fizică, palpabilă, lingouri sau monede, nu se mai găsește ! Nu se onorează, cu săptămînile, comenzile de către firmele specializate în operațiuni cu metale prețioase. Nu există suficient aur pentru cîți doritori sînt. Mai mult, persoane ce dețin, pe hîrtie, cantități mai mari, au probleme cînd vor să ridice aurul de la băncile unde, teoretic, s-ar afla.

Aurul real a fost ipotecat de nenumărate ori pe piața speculativă aferentă. Astăzi, cînd tot mai mulți investitori vor să transforme hîrtiile de proprietate în metalul concret, au apărut gîtuituri grozave. După toate semnele, va fi și mai rău.

Noi n-avem nevoie de aur, e cîh, aduce ghinion.

Cum n-avem nevoie de terenurile agricole.

În SUA e bătaie pe gloanțe, nu mai prididesc cu vînzările, se așteaptă la rînd foarte mult pentru anumite categorii, iar prețurile au crescut frumușel. Alt subiect. Oare ? Cei precauți au strînse cîteva lăzi pentru zile negre. Noi… praful și pulberea pustiului.

3 comentarii

 1. A intrat spaima-n ovreime !
  Odată cu lansarea Băncii BRICA, o concurentă căreia FMI nu este pregătită să-i facă faţă , tiparniţa de dolari nu mai are nici un rost !
  Iar nuoa monedă care va circula va avea acoperire în aur, astfel că dolarul e în pom ! Şi odată cu el şi păpuşarii din spattele lui.
  America în faliment !
  Cine-ar fi crezut ?!
  Dar iată unde au dus-o iudeo-masonii :mrgreen:
  Şoricelul care plimba de nas ditamai elefantul supranumit jandarmul lumii 😆

 2. „nuoa monedă care va circula va avea acoperire în aur”

  Îmi aduc aminte de îndemnul lui Anghel Rugină de a crea leul din aur, ca moneda noastră naţională.

  În mod cert, cele mai mari rele au venit asupra noastră, ca indivizi şi ca ţară, după 1989, prin faptul că a fost înnăbuşită din faşă orice iniţiativă de căutare a unei alternative la politica impusă de Tartorii Lumii, orice tentativă de deviere de la drumul către infernul spre care ne mână Tartorii.

  1. Aveți dreptate. Pleda pentru aur și argint.

   Nu prea l-am crezut la adevărata valoare a raționamentelor sale, era prea mult bruiaj în jur, și, poate, nu credeam că vom ajunge atît de rău. Măcar eram mai liberi, putea să se exprime public, acum nu mai e loc, totul a fost adus sub un control strict.

   Tartorii lumii, bine spus. Să nu uităm de socoteala cu tartorii noștri, totuși, mult prea mulți și scîrboși, prea îi lăsăm să se regenereze fără frică de nimic pentru că dormim pe noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s