4 comentarii

 1. Explică-mi. Îmi place și nu-mi place, dar nu știu (de) ce îmi place și (de) ce nu. Calitatea tehnică e destul de evidentă, modelul oferă suficientă expresivitate, dar ce ar face-o să fie premiata ? Tipa din poza are stofă de premiantă, în ciuda aerului provocator-mofturos al feței sau al ștampilei vremurilor de pe gît.

  1. pe mine m-a impresionat contrastul surprins excelent in fotografie. In prima clipa esti atras ca de un magnet de ochii fetei. Privirea aluneca apoi usor pe trasaturile delicate ale fetzei, lumina in care e invaluita. Ai un sentiment de frumos, senin… in care in urmatoarele microsecunde se strecoara o usoara neliniste cand sesisezi duritatea expresiei gurii… aluneci mai departe cu privirea si in acele clipe, nepregatit, te izbeste ceea ce frumos ai spus – stampila vremurilor de pe gat. Te retragi reflex cu privirea putin in spate, si privesti anasmblul, si realizezi ca acel sentiment de frumos ce te invaluie e si mai puternic… Agonie si extaz impreuna…

   Mentiune: mi se pare excelenta fotografia, cum am si zis deja :). Nu m-am gandit insa daca e de primul loc, sau al doilea sau care o fi. Cred ca nici nu conteaza.

   1. Așa este, excelentă descriere a drumului pe care s-a insinuat imaginea (și) în mintea mea, parcă operezi cu un aparat de filmat și ai dat cu încetinitorul. N-aș merge pînă la extreme, e clar că nu ne uităm la un personaj care doarme-n cizme (deși mi-aș imagina-o fie în picioarele goale fie în bocanci – pentru consecvență cu „constrîngerile” epocii), are viață-n ea, cu frumos și urît, dar excesele sau pasiunile arzătoare par încă neconsumate, există un control lucid în pivire. Și, dacă am nimerit tipologia, e capabilă de episoade de lene, are ceva leonin.

    Corect, locul 1 nu contează, însă acum văd mai limpede calități pe care doar le bănuiam.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s