„Retrocedările”: crimă de înaltă trădare

Ardealul este pierdut din punct de vedere al proprietății asupra clădirilor și terenurilor.

Graba criminală cu care guvernul Ponta execută ordinul de a termina tot ce a mai rămas în proprietate românească indică apropierea cu viteză a unui nou diktat prin care se va separa Ardealul de România. Odată cu regionalizarea, soarta Transilvaniei sau a unei mari părți a acesteia va fi pecetluită. Economic, juridic și politic statul român nu va mai exista în acea zonă. Va rămîne de îndeplinit doar o formalitate.

Citiți cu răbdare și îngroziți-vă: Anexarea Ardealului (nu știu cît de secret e planul Ungariei sau cît de secrete îi sînt tehnicile, tăcerea vinovată a părții române te face să-ți înghețe sîngele în vine)

(N-am știut de amploarea operațiunii de acordare a cetățeniei ungare pentru români. Ungaria speculează oportunitatea, însă ticăloasă și abjectă organizație mai e această UE  care nu ne primește în Schengen decît dacă devenim unguri !)

Din păcate, mă tem că nu se va putea face nimic cîtă vreme lăsăm trădarea să se dezvolte în asemenea măsură. Da, știu de unde vin presiunile, însă nu poate fi explicată continuitatea perfectă în trădare din partea tuturor guvernelor ce s-au succedat decît dacă toate căpeteniile politice românești au cunoștință și achiesează la condițiile cine știe cărui document secret, impus României cu ani în urmă, prin care se angajează să transfere Transilvania Ungariei. E imposibil altfel, inexplicabil. Oricît de bine filtrați ar fi cei ce trebuie să ducă la îndeplinire treaba murdară, tot ar trece și români cinstiți prin sitele filtrului. Doar ceva cu puterea unui act oficial, ale cărui condiții să-i aducă pe cei care ar dori să facă public conținutul într-o gravă dilemă din cauza posibilelor consecințe (nu pentru ei, pentru conaționalii lor), ar putea explica situația incredibilă în care am ajuns. Speculez masiv, evident, dar cum poate altfel o minte normală să accepte dimensiunea crimei !?

Ah, să nu uit. O guvernare cu adevărat românească va naționaliza imediat toate proprietățile transferate ilegal. Pentru cele la care ar putea exista o pretenție legală vor fi acordate despăgubiri plafonate valoric, dacă nu au fost deja obținute prin exploatarea bunului. Chiar ne cred prea tîmpiți gangsterii din vestul mai mult sau mai puțin apropiat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s