Suprarealism la Woolwich

Titlurile trebuie să fie scurte. În acest caz pot exprima corect doar prima parte, senzația de ciudățenie, de ingrediente ce lipsesc, de lucruri care nu se leagă, de unde și alegerea suprarealismului ca o încercare de descriere, indirectă, prin invocarea unui termen pe care îl înțelegem fără să-l înțelegem dincolo de definiția de dicționar.

Woolwich ? Nu și pentru milioane și milioane, inclusiv trăitorii de acolo. Ce Woolwich, ce Londră, ce soldat, ce crimă, ce negru asasin (islamist, normal) ? Există doar CNN sau ce alt canal alegem.

Recunosc cinstit că nu am urmărit decît puține secvențe, la menționatul CNN, nu le redau acum, care m-au aruncat imediat în starea pe care se presupune că o propune suprarealismul. La fel am pățit și cu Sandy Hook, cu Boston mai puțin.

Nu știu ce s-a întîmplat la Londra și, deocamdată, nu știu dacă voi urmări evoluțiile cazului. Poate că versiunea oficială (nici nu trebuie să deschizi televizorul, mesajul e standard) a fost declanșată de un eveniment real, în sensul de neregizat, indiferent cum îl vor răsuci cei plătiți pentru răsuciri.

Totuși, voi pune link-uri spre „omul cu căciuliță” dintr-un motiv simplu: nu-i mai cred pe aserviți nici cînd îmi spun dacă afară e ziuă sau noapte, iar în cazul Woolwich senzația de stranietate pe care am resimțit-o e mult prea puternică. În plus, observațiile dincolo de cazul în sine sînt pertinente.

și dezvoltările (tot video, dar le pun doar ca link):
http://www.youtube.com/watch?v=4-OUbnFKyFM
http://www.youtube.com/watch?v=NPs4B2LfIQg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s