Împușcabilii

Pe suporterii președintelui egiptean debarcat printr-o lovitură de stat militară poți să-i împuști liniștit. Poți să arestezi în serie liderii unui partid legal fără nici o justificare. Poți demoniza cît vrei un individ care nu a încălcat legea, nu a persecutat pe nimeni, dimpotrivă, s-a chinuit să aducă în fața nației o constituție, așa cum se angajase înainte de alegeri. Aaa, constituția, aprobată prin referendum, nu convine… altora. Da, da, pe unde am mai văzut noi chestii din astea… am un lapsus.

6 comentarii

  1. Ghilimelele se pun după cum îl duce credința pe fiecare, indiferent că pentru minte pare destul de clar…

    Au apărut și teroriștii ( http://www.news.com.au/breaking-news/world/heavily-armed-islamists-attack-in-cairo/story-e6frfkui-1226675368679 ), cu lunetiști și tot tacîmul. Desigur, cunoscuți (Adică arătați cu degetul, iar noi credem). Cam ca în Venezuela lui Chavez înainte de cele vreo 2 zile cît a ținut lovitura. De la România 89 să reținem cum se numește una din organizațiile cele mai vocale de dinainte de completarea loviturii de stat militare (anunțate): Frontul Salvării Naționale. În Venezuela nu avea cine să pună de un răboi civil, ca variantă în caz de eșec al loviturii (cum s-a întîmplat), în Egipt s-ar putea să cadă într-unul chiar dacă nu e dorit (cel puțin nu acum, zic eu).

    Baradeiul se lasă greu, e un fel de Țapul (Emil al nostru) și probabil va sfîrși înainte să înceapă printr-un telefon prematur (pentru el). Arată că n-au pe nimeni. E mai greu la 1 an după niște alegeri libere să prezinți aceeași ofertă ca pe una neexpirată, ca să n-o numesc respinsă.

  2. Sau poate Baradeiul știe ceva. Deocamdată nu riscă să înfunde pușcărie îndelungată, dar dacă se pune prim-ministru are frumoase șanse să devină coleg de celulă cu Zegrean (pardon, Mansour) în caz că nu le iese nici în Egipt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s