NU vrem să fie exploatat aurul de către străini !

În privința Roșiei Montane, mesajul lui Florin Zamfirescu este cît se poate de clar: resursele naturale aparțin românilor și numai românii au dreptul să le exploateze. Aspectul ecologic sau păstrarea elementelor legate de identitatea istorică vin DUPĂ aceea, discuția pe aceste teme are sens DOAR dacă prima condiție se respectă.

Nu vrem să li se dea străinilor dreptul de a extrage și a intra în posesia aurului și celorlalte resurse naturale valoroase. Punct.

Nu ne interesează valoarea redevențelor, nu ne interesează mărimea impozitului pe profit, pentru simplul motiv că nu vrem să ne alegem cu 10%, 20% sau 80% din valoarea acestor resurse cînd putem și trebuie să obținem 100%.

Gata, ați trădat destul, ați dat petrolul și gazele naturale într-o țară cu profesioniști care știu bine cum să le extragă și exploateze eficient. La fel, aurul și celelalte metale rare se știe foarte bine cum să fie extrase eficient. Tehnologia performantă se cumpără, experiența și tradiția le avem. Pentru capitalul de start luăm un împrumut și fondăm o companie de stat, nu cedăm străinilor încă o avere imensă asurziți de zgomotul de fond al televiziunilor plătite să aburească lumea.

Pentru băncile străine ați putut lua împrumut, pe care l-ați aruncat în spatele românilor, voi, cei care, toți, ați semnat și aprobat în perfect acord interpartinic operațiunea antiromânească numită împrumut FMI. Pentru o investiție fără riscuri, cu profit garantat chiar și în cele mai proaste condiții de piață, nu găsiți bani, nu ?

Mesajul e simplu. Sîntem mulți cei care gîndim la fel, Florin Zamfirescu nu se înșela și nu exagera cu nimic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s