Ați turbat ?

Cîinele atins de rabie face spume la gură. Așa au ajuns haimanalele politice, mass-media și turma asortată de agenți ai străinilor împrăștiați prin toate zonele din care pot exercita o anumită influență.

Au turbat pentru că lumea începe să rupă din vălurile de îmbrobodire țesute constant.

Guvernarea USL, președintele Băsescu, toată mass-media muncesc cu disperare să cedeze aurul și metalele rare ale României unor jefuitori străini. Pur și simplu.

Se agață, într-o aparentă inconsecvență, de partea de militantism ecologist, chiar dacă asta înseamnă încă o amînare și străinii nu mai au răbdare. Doar, doar se va putea acoperi breșa prin care tot mai mulți încep să realizeze amploarea jafului programat în planul economic.

Apreciez rezultatele obținute de campania ecologistă, deși una dintre componentele care i-au asigurat o anumită popularitate este dictată de interesele ungurești ce vor să păstreze aurul pentru Ungaria, în eventualitatea ocupării Transilvaniei (logic, din punctul lor de vedere). Apreciez și eforturile Academiei Române care a avut un cuvînt important de spus pe partea apărării valorilor de patrimoniu istoric. Bine că a venit ministrul (liberal !?) actual al culturii, un notoriu agent civic, și a dat aviz favorabil, ca un ueuropean adevărat (ți se face greață!). Totuși, miza principală, argumentul numărul unu, rămîne valoarea imensă a bogățiilor naturale cu care am fost dăruiți și care ar urma, conform dorinței străinilor, să fie înșfăcată de ei, românilor urmînd să li se arunce cel mult o ciozvîrtă.

Ce naiba, putem exploata noi aceste bogății, le putem vinde noi, putem păstra noi tot profitul ! Piața aurului concret, în forma sa fizică, oferă prime consistente celor ce pot furniza metalul, nu hîrtia tot mai suspectă care pretinde că l-ai deține. Asta la nivel individual. La nivelul țărilor/marilor importatori (toate țările din afara lagărului occidental adună aur cu disperare) poți încheia contracte și mai avantajoase. Ce să mai vorbim că ar fi bine să păstrăm și noi mai mult aur, desigur după ce Isărescu va fi înlăturat de la BNR și va înceta operațiunea de sabotaj financiar de acolo. Pentru metalele rare, trecute deliberat la etc, numai componenta strategică pe care o reprezintă asigură cîștiguri zdravene.

Șantajul tipic cu „despăgubirile” pe care, cică, ar trebui să le plătim hoților pentru că nu au avut acces la pradă e o cacealma penibilă. Nu merită atenție dincolo de un scurt paragraf. Schemă fumată colportată de presa cumpărată.

De turbați e mai sănătos să te aperi cu bățul, antirabicele costă și provoacă disconfort victimei, nu agresorului.

P.S. Nu pun preț pe declarațiile de intenție liberale sau pe cele schizoide (cum să le descrii altfel ?) ale lui Ponta. Poate că vor respinge în parlament, acum, un proiect nociv, pe care tot ei, în acord cu Băsescu, l-au reactivat cu gălăgie, tot acum. Rana rămîne deschisă pînă cînd nu vom redeveni stăpîni pe destinul nostru, suverani politic și economic. Pentru minte, fie și cea de pe urmă…

1 comentariu

  1. Subscriu !
    Cei care au încheiat un contract dezastruos, primind mită de zeci de milioane de dolari n-au decât să plătească !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s