Ce frumos se minte…

Am ascultat, în sfîrșit, o profesionistă în ale vorbelor, directoarea tehnică de la GRGC (Gabriel Resources Gold Corporation). Bravo, doar cu profesioniști ne ascuțim reflexele și ne rafinăm tehnicile de răspuns.

Era prezentă în expunerea doamnei o mică observație, anume că zona de interes ar fi fost săracă în aur. Păi, da, dacă păstram copia paginilor de internet ale GRGC din urmă cu mulți ani… Acolo se lăudau, pur și simplu, cu reușita deplină a operațiunii, una din componentele esențiale fiind swap-ul (cred că așa se numește) prin care societatea de stat românească, proprietară 100% asupra terenurilor aurifere de la Roșia Montană, rămînea cu 25% (cred, inițial) , pentru restul primea la schimb… cai verzi pe pereți, zone unde nu se știe dacă există ceva. Cum ajunseseră respectivele zone la GRGC nu știu. Oricum, toate acestea se cunosc, trebuie doar să vină o guvernare românească pentru a fi înfățișate în ordine logică și cronologică.

––

Celor ce avansează ideea că statul român nu este capabil să exploateze resursele de acolo: așteptăm pînă cînd va putea sau angajăm o firmă să exploateze pentru noi și le plătim serviciile. Aurul și celelalte resurse extrase ne rămîn nouă să dispunem de ele conform intereselor noastre.

Întreaga operațiune de prostire se bazează pe o slăbiciune indusă, sistematic, de ani de zile. De ani de zile se infiltrează în mințile oamenilor cianura mincinoasă a așa-zisei incapacități românești de a valorifica avantajele economice existente pe aceste meleaguri, fie că este vorba de resurse minerale, de agricultură sau de abilități tehnice, comerciale, etc. Noi nu putem face nimic fără consultanți străini, fără experți străini, fără corporații străine, ni se spune. Iar noi credem !?

Mare surpriză cînd, hocus-pocus, din consultare și expertiză ne trezim expropriați. Sigur, cu jumătate de gură se recunoaște, rar, că am fost permanent supuși șantajului, ba cu UE, ba cu licuriciul, ba al pistolului bancheresc la tîmplă, ba al lobby-urilor „retrocedărilor”. Permanent însă, de la disprețuitorii autentici (self haters, cum s-ar zice în limba licuricilor), trecînd prin zeflemiștii de bodegă, pînă la imbecili, se învîrte placa „incapacității funciare” de a ne gospodări, organiza, guverna singuri.

Dacă ne însușim această mutație nefastă, atunci nici nu mai e nevoie de agenți și de trădători, ne punem singuri capul pe butuc sau averea în mîinile cui o va cere.

1 comentariu

 1. O postare excepţională !
  Interesantă confirmare a păcălelii româneşti, pentru care nu plăteşte nimeni, dintre cei vinovaţi şi desigur cetăteanul furnică va fi în final, cel care “cumpără” ţepe:
  – 1996, RAC Deva încheie un protocol cu Vasile-Frank Timis (de origine român, interlop din zona Borşa)” reprezentant investitor” al firmei Gabriele Resources Ltd, pentru concesionarea unor halde de steril aurifer din zona perimetrală Roşia Montană, protocol total ascuns faţă de opinia publică. În această afacere fiind implicat şi Ioan Gaf Deac, politician în domeniul diplomaţiei româneşti ( ambasador);
  – 1997, ia fiinţă societatea mixtă Rosia Montană Gold Corporation, prin fuziunea RAC Deva cu Gabriele Resources Ltd, deşi specialişti ai ANRM (Agenţia Naţională a Resurselor Miniere) sesizează ministerul industriilor la acea vreme, de anumite ilegalităţi cu privire la această fuziune;
  -1999-2000 are loc o dilatare a perimetrului concesionat, de la 12 la 22 şi ulterior la 42,3 Km p., prin realizarea unui acord secret semnat se pare de ministrul industriilor la acea vreme Berceanu;
  – 2013 urmează o desecretizare a conţinutului acorcului, mai puţin anexele acestui acord, ce rămân în continuare sub protecţia secretizării şi tot în acest an are loc crearea unui proiect de lege special pentru Proiectul Roşia Montană, dat spre dezbatere parlamentului român.
  sursa http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1231554-frank-timis-inhatat-aurul-din-apuseni-printr-caruta-falsuri-iar-tariceanu-inchis-ochii.htm
  Şi atunci dacă tot vorbim de secret şi secretizare pe bani publici şi proiecte publice, în interes public, cum să nu dai dreptate spuselor preşedintelui USA – John F. Kennedy în ultimul său discurs nov.1963 la Dalas Texas, unde pe 22 nov.1963, este ucis mişeleşte, lîngă soţia lui, în propia maşină, prin împuşcare!
  “Doamnelor şi domnilor,
  Cuvântul “secret” în sine este incompatibil cu o societate liberă şi transparentă. Şi noi, ca naţiune…prin moştenire şi prin istorie, luptăm împotriva societăţilor secrete, jurămintelor secrete şi faptelor secrete. Şi asta, pentru că ni se opune la scară mondială,… o conspiraţie monolitică şi nemiloasă… care se bazează, cu prioritate, pe mijloace suversive, pentru a-şi extinde sfera de influenţă, pe infiltrare în locul invaziei, pe subversiune în locul alegerilor libere…pe intimidare în locul voinţei libere.
  Este un sistem care a reunit vaste resurse materiale şi umane… în construirea unei maşini foarte eficiente şi strâns sudate…ce combină acţiuni militare, diplomatice, informaţionale, economice, ştiinţifice şi politice. Activităţile ei pregătitoare sunt ascunse, nu publicate. Greşelile ei sunt îngropate, nu afişate ca ştire de primă pagină. Dizidenţii ei sunt reduşi la tăcere, nu preţuiţi. Nici o cheltuială nu este contestată, nici un secret nu este desvăluit. Din acest motiv, legiuitorul atenian Solon… a decretat că săvârşeşte o crimă…orice cetăţean care se retrage din controversă.
  Vă cer ajutorul în datoria uriaşă pe care o am… de a informa şi alerta poporul american, cu credinţa că, datorită ajutorului vostru, omul va fi ceea ce s-a născut să fie: liber şi independent.”
  sursa http://www.youtube.com/watch?v=SmcY5rpimfk
  Atâta timp cât ucigaşii lui JFK fac încă legea în America, (şi) acest popor îşi merită soarta !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s