Ce ar fi dacă ar pica guvernul Ponta ?

Aparent nimic, pentru că s-ar recombina unul de același mizerabil fel, posibil condus tot de Ponta.

Dacă s-ar ține alegeri am avea de ales numai între aceleași partide acceptate de către străini, restul au fost timorate, persecutate, infiltrate, vînate, interzise, spulberate, ca să nu mai zic de furate masiv la numărătoare, atunci cînd, cu chiu, cu vai, au trecut printre obstacolele financiare, mediatice, legale și au participat la alegeri.

Silă de acest guvern și față de această coaliție uslistă am cît cuprinde. Nu mă așteptam la nimic de la ei, dar… mi-au întrecut așteptările. În rău. Nu cred că m-am simțit mai umilit, ca român, ca acum.

De asta zic, măcar să pice, fie și prin mîncătoria de tembeli și vînduți din interiorul celor două găști. Tembeli care se cred foarte deștepți în dorința lor de a se „poziționa” cît mai bine la alegeri. Pe care, una sau alta dintre combinațiile de găști le va cîștiga. Ei, și ? Cît mai ține impostura asta ? Poate o tulburare prematură ne va ajuta. mai rapid, să ne scîrbim definitiv de toată haita. Cu toții. Mai ales că și ridicolii băsiști, fie ai elefantului Blaga fie ai tristei figuri MRU, nu mai există, practic, și nici n-au vreo șansă să se ridice.

Noi am fost aduși la disperare, dar nici ei nu se simt prea bine.

Ce-ar fi ? La regionalizare și spre referendumuri locale și alte manifestări ale democrației fără crație ne tot împing. Ce ar fi să se mai agite ei, în schimb, tot le plac intrigile „deștepte” și discuțiile între ei și cu extensia lor, casta medioților ? Cum arată lucrurile acum, le facem jocul, fie și pe termen scurt. Mai bine facem un pas înapoi și îi privim cum sfîrîie. Știu ei de la securiști că treaba e nasoală, iar tăcerea asurzitoare i-ar înnebuni.

După care buboiul va plesni.

Știu că nu am fost prea limpede, nici mie nu-mi e prea clar, mai degrabă simt că se hrănesc din energia revoltei noastre, o fîsîie, încearcă să o controleze, încearcă să impurifice temele, să relativizeze la nesfîrșit. Iar noi nu avem resursele lor, trebuie să ne păstrăm, să nu ne risipim pe bucățele.

De dat, vor da tot. Să-i așteptăm după aceea. Pentru socoteală.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s