La Pungești

Jandarmii nu au intervenit în forță. Acesta este adevărul. Nu aceasta este problema.

La Pungești ni se reamintește cît de goală a devenit punga românului, atît cea a individului cît și cea a statului (teoretic al) românilor.

La Pungești se caută, de către colonizatorul american de această dată, punguțe de gaz de șist pentru a fi stoarse, la propriu, resursele subsolului românesc. În defavoarea românilor. Punct.

La Pungești s-ar pune la cale de un referendum local. România regiunilor, miniregiunilor, comunelor, cartierelor și ulițelor se exprimă. Pentru că statul român a murit. A murit și a revenit sub formă de zombi care semnează autorizații, concesiuni, cedări cînd e vorba de a se mai lua ceva din România, dar e mort-mort cînd ar putea să revină asupra unei porcării, să recupereze ceva din ce s-a furat de la români sau să oprească o acțiune de spoliere a acestora.

La Pungești se experimentează, se explorează noi căi de acțiune împotriva românilor, printr-o colaborare guvern-corporație-media într-o căutare tot mai evidentă de noi metode de prostire și control pentru mulțimea tot mai agitată a supușilor. Nu știu și nici nu doresc să explic unor canalii cum că există un punct de rupere pentru orice. Punct de care se apropie inevitabil sub acțiunea lăcomiei devastatoare.

La Pungești se poate observa diferența dintre colonizatorul american și cel uesit. Primii fac totul pe scară mare, legalist, grandios, cu mobilizare masivă, după tipicul lor. Nu dau 100 de tunuri mai mici, dau cîte unul mare de tot, din cînd în cînd. Nu le pasă. Nici de băștinași, evident, nici de stăpînul nominal al acestora, coana UEa. După ce chevronează ei locul, n-are decît să vină scremutul ueist să cumpere terenurile (foste) agricole. La fel și cu Bechtel. A luat banul, n-a făcut nimic, lasă să profite UEa de autostrăzile care nu există. UEa care și-a asigurat exploatarea autostrăzilor românești după ce vor fi fost terminate. N-are dreptate Băsescu ? Are. N-avem nevoie de autostrăzi. Avem nevoie să tot construim autostrăzi, atît. Băiat deștept și iubit de americani. Ceva îmi spune că și Ponta va fi iubit, cîndva, curînd.

La Pungești se trezește din adormire românul, cel care a mai rămas, cel nealungat de ravagiile regimului de ocupație și deznaționalizare instaurat după 1989, regimul Brucan. Se trezește încet. Să sperăm că nu prea încet.

La Pungești se asasinează românul de rînd, la vedere. Poate alt român, unul din zece, care se uită la tv-ul corporațiilor, dar și în inima sa, înțelege. Dacă nu, nu.

La Pungești, tancurile globalismului vor să aducă o nouă eliberare. Cu tancurile nu mai vine nimeni, nici un ocupant. Sînt deja aici, în funcții cheie, aleși de noi, cei ce am proslăvit globalismul sub diferitele sale nume. Na-ți o acadea să taci !

La Pungești poate se mai întîmplă și altele, despre care nu e cazul de vorbit, nici măcar pe un blog obscur. Chestii pentru suflet.

––

Terenul pe care s-a aciuat desantul chevronez o fi privat. Subsolul pe care îl vizează nu este al respectivului privat. Prosteala cu tulburarea de posesie, cînd acțiunea care se petrece pe terenul respectiv prefigurează o acțiune ostilă (jaful e o acțiune ostilă) întregii comunități naționale, nu ține.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s