Dacă avea cineva vreo grijă

Să fie liniștit. Europenii veghează la fel de destoinic ca prietenii lor de peste ocean. Dacă nu știu ceva se duc și învață de la cei mai pricepuți – vezi meditațiile pe care le-au luat francezii de la englezi. Dacă o corporație producătoare de sîrme cu urechi scoate pe piață marfă mai de calitate, spionii nu se sfiesc să cumpere transfrontalier de la respectivii. Totul pentru a-și servi cît mai eficient compatrioții.

Germany, France, Spain (Suedia și UK din oficiu, țări cu tradiție, nu glumă) carry out mass surveillance: Snowden files

Cum să nu te simți apărat ? Cum să nu devii tot mai patriot cînd nici nu mai trebuie să dai drumul la aragaz că începe să vibreze tigaia de atîtea unde benefice din jur ? Cum să nu te simți tot mai deștept cu atîția oameni și mijloacele lor tehnice minunate care te servesc numai pe tine, se informează pentru tine, ba chiar și în locul tău, cînd credeai că ai terminat cu gugleritul sau făisbucitul odată ce ai terminat de tastat ? Cum să nu te simți complet, dacă paragrafe întregi, ciorne pe care le credeai pierdute, sînt cheilogate cu grijă, aproape cu venerație, indiferent că pe tine, o, fericitule nepăsător, nu te mai interesează sau nici nu vrei să-ți mai aduci aminte de ele ?

Cum să nu-i urăști pe arabii care te urăsc pe tine pentru binefacerile care curg peste capul tău ? Cum să nu înțelegi mai bine valul de seriale și filme în care colegii celor ce-ți aduc pacea în casă, în calculator, în lenjeria intimă și în amintiri rup picioare, bagă curent electric și gloanțe în cei ce te amenință neîncetat, în cei ce vor să te lipsească de starea de permanentă mulțumire rumegătoare ?

Cu ochi mijiți, cucerit de torsul motanului de stat vigilent și protector, aștept să-mi termine ei fraza… în curînd și gîndurile. Noapte bună !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s