Ce zice Ianukovici

„He described the situation in Ukraine as “complete lawlessness,” “terror” and „chaos”, saying that the politicians, including MPs, have been threatened and are working under threats.” – ultima parte e evidentă pentru orice om întreg la cap

„Crimea must remain a part of Ukraine while maintaining a broad autonomy, Yanukovich stressed.
He ruled out any possibility that he will ask Russia for military help to resolve the situation there.” [there… , dar elsewhere !?]

While saying “it is not correct” to tell Moscow what to do, Yanukovich said he believes “Russia cannot abandon Ukraine to its fate and should use all possible means to prevent chaos and terror in its neighboring country.”

Yanukovich also said he was “categorically against any intervention into Ukraine and breach of its territorial integrity.”

Rusia nu poate abandona Ucraina și trebuie să folosească orice mijloace pentru a împiedica haosul și teroarea din țara vecină ei, dar e categoric împotriva oricărei intervenții în Ucraina și a ruperii integrității sale teritoriale.” – ce înțeleg eu de aici, din partea lui Ianukovici Rusia are liber pentru o acțiune de poliție pe întreg teritoriul Ucrainei și că asta nu ar reprezenta o intervenție străină.

5 comentarii

 1. Daca Ianukovici ar fi presedintele SUA si nu al Ucrainei, ar fi momentul sa bage de un „Homeland Security”, nu-i asa? 😉

 2. ” The Russian government has so far been careful in its assessment of the new self-proclaimed Ukrainian government in Kiev. Matvienko said the reason for that was Russia counting on its Western partners, who vowed to guarantee the February 21 agreements between Ukrainian President Viktor Yanukovich and the opposition.

  “Russia did not interfere in the situation in Ukraine for a very long time and showed restraint, assuming that the Western states, which became backers of the agreements, would see that strict compliance with the deal is observed,” she said.

  However, after “violent upheaval” took place in Ukraine, the Western states did not come up with “any reasonable measures or responses,” Matvienko said.

  Russia, in contrast, for a very long time has urged the situation to be resolved by lawful means, and called for the anti-coup sentiments in Crimea and in eastern Ukraine to be heard, she said.

  “Not seeing an adequate reaction from the West, we could no longer maintain status quo,” the speaker concluded. ”

  http://rt.com/news/russia-troops-ukraine-possible-359/

 3. Deci se pare ca initial exista totusi o intelegere intre rusi si vest in privintza Ucrainei, intelegere pe care vestul nu a respectat-o. Ce intelegem de aici? Ca „F…king Europe” ar fi vrut sa se inteleaga cu rusii, dar americanii le-au tras-o si la rusi si la UE, declansand „lovilutia”? Asta ar putea explica si de ce (in prima faza) Angie nu era prea fericita ca Iulika a revenit la putere in Ucraina.

  Care va fi reactia UE acum ca se vede pusa intr-un „collision course” cu rusii de catre americani? Vor merge ca oile la abator, sau vor opune rezistentza?

  Sau UE si SUA joaca „good cop, bad cop” cu Rusia?

  1. Cine știe ? Eu rămîn la părerea că există o ierarhie în care Germania și UE rămîn subordonate SUA. În privința jafului nici nu se discută, bancherimea ordonă categoric și, dacă politicienii aranjaseră ceva între ei cînd bancherimea juca golf, vor trebui să calce în picioare orice angajament și să se execute.

   Acum, de ce ar fi fost normal să existe un aranjament UE-Rusia ? Ucraina nearuncată în haos era o soluție acceptabilă, ce ar fi necesitat schimbarea status quo, dacă nu dorința de expansiune ueistă ?

   UE, presupunind că ar exista un potențial german de emancipare, e oricum controlată politic direct de către americani la nivelul unora dintre țări. Dacă se luptă pentru comtrol, cum par să o facă în România, de exemplu, și ar avea de gînd să ajungă la o luptă la cuțite, nu mizez pe nemți. Sălașul principal se află în lumea anglo-saxonă. Dacă ar fi să se schimbe ceva în lume, s-ar vedea și s-ar simți, brutal, printr-o modificare/colaps financiar. De abia după aceea am vedea cum se reconfigurează.

 4. Nu cred că e good cop, bad cop, pentru că rușii nu pot fi păcăliți cu asta și nici restul lumii.

  Cred că vor să-i păcălească pe ruși să se mulțumească cu Crimeea, dacă se grăbesc și aici, altfel, orice consolidare viitoare a puterii în Ucraina le va ridica probleme și acolo.

  Rusia e mai slabă decît occidentul, chiar în zona asta, apropiată lor, dar poate să se impună printr-un efort punctual, hotărît, solicitant de resurse și voință. E provocarea ultimă pentru ei. Dacă ratează să iasă onorabil, dacă se va percepe că au pierdut strategic prea mult, atunci au ieșit din jocuri pentru o generație. Vor fi tratați și de China și de alții cu superioritate. Mi-e imposibil să cred că rușii de la vîrf nu realizează asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s