E oficial

Invazia, cum ar veni. Bine, erau acolo, au adus și alte trupe la baza lor, sub termenii acordului pe care îl aveau cu Ucraina. Se plimbau cu blindatele prin Crimeea, ca să asigure „securitatea” bazei navale. Soldați echipați la fix, perfect disciplinați, dar fără însemne, ocupau și apoi plecau de pe aeroporturile din Simferopol și Sevastopol, iar armata ucraineană nu e de găsit.

Era o situație ridicolă, cred că și americanii nu înțelegeau de ce o tălălăie atît.

Nu va fi doar Crimeea, n-are sens. Dacă va fi doar Crimeea, e ok, nu se va întîmpla mai nimic, occidentalii și-ar freca mîinile mulțumiți. Problema e cu hărțile. Aia geografică, aia etnică, aia cu rețelele de transport pentru gaze și petrol. Crimeea e prea mică, prea periferică față de ce ar pierde strategic Rusia. Baza navală e importantă, dar proiecția puterii navale ruse în afara Mării Negre e problematică. Rusia nu poate susține un război convențional departe de granițele sale, iar un război nuclear nu cred că îl dorește cineva. Sper, cel puțin. Nu văd cum poate accepta Rusia o situație în care Ucraina (fără Crimeea) s-ar regăsi în postura de vasal al Occidentului.

S-ar putea să fim martorii unui început a ceva încă nedeslușit. Continuarea, posibil deja pe pilot automat, s-ar putea dovedi mult prea interesantă.
––

Bucovina de Nord și sudul Basarabiei rămîn altora, nu, oricare ar fi ei ? Ce mîndrețe de  politicieni pigmei, cretini și lași am avut și avem. Slugi, deh.

2 comentarii

 1. Cred că niciodată Rusia n-a fost mai îndreptăţită să se angajeze în vreun război, ca acum când iudeo-masoneria s-a vârât cu tupeu şi obrăznicie până sub geamurile ei.
  Exact ca-n bancul cu ăla care-şi face nevoile lângă casa cuiva şi apoi îi bate în geam spre a-i cere …hârtie igienică !
  Cam asta face şi SUA, în cârdăşie cu UE :
  Îi acuză pe ruşi că că nu le dau hârtia igienică ( pactul de neagresiune!) de care au absolută nevoie spre a se prezenta mai curaţi şi mai relaxaţi în faţa opiniei publice mondiale.
  Numai că demult nu-i mai crede nimeni !

  1. Da, lipsa de credibilitate a vestului e o realitate. Nu prea cred ca le pasă sau nu le-a păsat pînă acum, într-o confruntare directă cu Rusia s-ar putea să le pese.

   De acord, Rusia nu a fost agresorul în povestea începută cu maidanul. Nu se poate spune că respectă convențiile internaționale, dar nici de cretini nu trebuie să ne ia occidentalii la a doua lovitură de stat pe care o dau în Ucraina, mult mai violentă, mai radicală și mai ultimativă decît cea portocalie (prima).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s