Legea lui Isă

Isă vrea lege. Bancheropoda șefă ar dori ca viitorul vechil prezidențial și cu gașca lui să se lege, poate chiar ca o promisiune de campanie, de ce nu, repet, ar vrea să-i lege printr-o lege cum că nu se vor clinti de la calea ce duce la dispariția monedei naționale.

Ar fi bună, cică, o lege prin care politicienii să bată în cuie, înfipte în carnea suveranității nației, trecerea la euro începînd cu 1 ianuarie 2019.

Eurolarul e pe ducă, la fel ca sistemul financiar de inspirație occidentală. Poate mai prindem euro în existență în 2019, dar cît de mare va fi inflația monedei respective ? Sau a vărului său dolarul.

Leul, cu o bancă națională care ar da socoteală națiunii, nu bancherimii internaționale, ar putea avea un comportament dictat de realitățile din România. Euro ar fi total în afara controlului românesc. Ne-am da legați de mâini și de picioare.

De fapt, asta vrea Isă. Să ne lege pe noi prin… ăăă… aleșii noștri.

P.S. N-ar fi bun un chestionar unic, pe care să-l completeze obligatoriu fiecare candidat, din care să știm cum stă în privința unor probleme fundamentale ? Ba da, dar cine să pună întrebările, societatea civilă a lui C.Pârvulescu & co ? Să nu le dau idei, parcă văd că apare unul exact cu genul de întrebări diversioniste cu care am fost asasinați vreme de 25 de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s