Dacă trece RAPA ne ia naiba

RAPA = Russian Aggression Prevention Act – propunere legislativă a unui dement din congresul american

Pe scurt, dacă trece, Ucraina (pentru Georgia și Moldova ar fi la fel, dar interesul e pe Ucraina) capătă garanții NATO fără a fi membru al alianței. Adică orice scînteie, orice provocare poate declanșa un mecanism care să aducă în conflict militar direct Rusia și NATO.

“The Russian Aggression Prevention Act” (RAPA): A Direct Path to Nuclear War with Russia

4 comentarii

 1. Păi, ăsta nu-i act de prevenire a agresiunii ruseşti, ci act de agresiune americană (cu orice preţ :mrgreen: ) asupra Rusiei !
  Este ultimul act, în disperare de cauză, pe care-l face elefantul (SUA) dus de nas de şoricel (israel), ca urmare a scoaterii lor din prim planul internaţional prin noua alianţă BRICSA, la care se vor ralia urgent şi Iran, Irak, Siria, Liban, Japonia, ş.a. .
  Jidanilor nu le rămâne decât să dezgroape securea unui nou (III) război mondial !

  1. Asta e teoria care a căpătat o răspîndire tot mai mare în ultima vreme.

   Mai ții minte bancul ? Propunere în parlamentul israelian – să atacăm SUA, zice unul. Ne bat rapid după care trebuie să aibă grijă de noi. O voce – dar dacă îi batem noi ?

   Al 3-lea ar fi un război de exterminare în care s-ar folosi aproape sigur arme nucleare. Americanii și europenii nu au cum să scape și să nu încaseze porția ce li „se cuvine”.

   Coeziunea BRICS îmi pare discutabilă. Au un adversar comun, trebuie să realizeze asta dacă nu sînt trepanați, dar inamicul e periculos numai pentru că s-a nărăvit la o dominație discreționară. Dacă ar face un pas înapoi, ceva concesii, ar pune frînă globalizării cu forța, nu ar mai părea atît de periculos.

   Economic, BIS nu stau prea grozav. R se bazează prea mult pe resurse primare.

   Binomul RC poate fi suficient, dar, pe termen lung, simbioza ar duce la o dominație clară a Chinei, prin forța demografică și tehnologică bazată pe solvabilitate financiară și investiția masivă aferentă, așa că Rusia, conform tradiției, nu va juca pe o singură carte, chiar dacă occidentalii par să nu îi dea de ales.

   Iar „regime change” pare să aibă succes doar în afara nucleului dur occidental. Putem visa, totuși.

   Occidentalii par incapabili să renunțe la sistemul lăcomiei inumane oficializate, se comportă ca o sectă fanatizată, așa că teoria războiului dorit se poate foarte bine dovedi adevărată.

   Va urma o zvîrcolire grozavă pe planetă și nu cred că omenirea are resursele de inteligență și spiritualitate pentru a evita o catastrofă. Cum tot trebuie să vină cîndva Apocalipsa, poate că va fi curînd.

  1. Am citit și eu despre inițiativa respectivilor.

   Evident, avem de a face cu agenți ruși, pătrunși de o ură viscerală față de valorile democrației occidentale, posedați de antiamericanism și, de ce nu, posibili islamo-fasciști.

   Chestia cu „for sanity” e la plesenală, toată lumea știe că neoconșii, în frunte cu maestrul zen McCain, sînt cei mai echilibrați, raționali și moderați din tot ce mișcă în politica americană. Așijderea pentr BHL sau alte etaloane ale sănătății mintale de prin Europa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s