Maladia greco-catolicilor

De ani de zile, urmăresc cu stupoare manifestările greco-catolicilor în raport cu ortodocșii. Nu-mi pot explica ferocitatea cu care atacă, absolut impermeabili la orice argument istoric sau rațional. Nu catolicii, nu protestanții, nu statul islamic, dumnealor.

Acum procedează la fel, nu se pot controla, pur și simplu. Vezi cazul Calimente, cu repetiție. De MoMa nu mai amintesc, acolo problemele de altă natură îmi par evidente.

Nu contează pentru ei că Tăriceanu, viitorul prim ministru, e catolic. Nu contează diferențele reale de dogmă față de protestanți, nu contează persecuțiile din Ardealul cel occidentalizat… la sînge pe care sașii, primii trecuți de partea lui Luther pe acolo, le-au implementat, inclusiv prin Sibiu. Greco-catolicii fac spume împotriva ortodocșilor. (Draghi, crezi că e vreo legătură între Calimente și brăduți ? 🙂 )

Nu-i înțeleg deloc, observ doar că au devenit cea mai ușor influențabilă grupare sub acțiunea propagandei antiromânești. Sinistră este vehemența, ca să nu-i zic isterie, comparabilă cu izbucnirea, în final sinucigașă, taurului în fața muletei toreadorului. Păcat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s