Papagali

Urmăresc cu o oarecare consecvență evenimente internaționale care mi se par semnificative. Cînd deschid gura proști ca Johannis sau Calimente pe tema axei București-China (China pe stînga, colț cu Himalaia !?) te iei cu mîinile de cap.

Constantinescu, care a cîștigat alegerile din 1996 în ciuda gafei monumentale din confruntarea cu Iliescu (pretindea că el ar vrea să recunoască Taiwanul !) și care acum îl sprijină pe cataistul mascat V.V.Ponta, unde se plasează, a devenit agent chinez ?

Vine istericul greco-catolic și, foarte arțăgos, întreabă de ce nu i-a luat Ponta de reverele hainelor pe oficialii chinezi ca să-i interogheze în legătură cu manifestațiile din Hong Kong. Nu m-ar mira să vedem reluată tema la dezbaterea din seara asta. Hai, mă, du-te cu prostiile astea în vreo vizuină de isterici similari, gen McCain. Lumea normală la cap ignoră provocări ieftine din astea. Ignoră chiar situații mult mai serioase cînd, vorba românului cu scaun la cap, nu e cazul să te bagi unde nu-ți fierbe oala.

Contractele din domeniul energetic, dacă se vor concretiza, sînt bune pentru România, nu prezintă nicio amenințare strategică pentru NATO sau alții de care aveți voi grijă cu prioritate. Și vă oftică pe voi, marii constructori, reformatori și moraliști din fotoliu.

L-am umărit pe Ponta cînd, oarecum discret, a trimis un mesaj pentru cei care cască ochii mai bine. Am înțeles că proiectul Roșia Montană – bandiții Gold Corp e mort, nu a mai menționat gazele de șist și a vorbit doar de exploatările din Marea Neagră. O fi cinstit sau nu, contează sau nu prea odată ajuns președinte, cert e că sună bine. Exploatarea petrolului și gazelor de șist e periculoasă, aurul trebuie scos de români pentru România, iar în Marea Neagră e în interesul nostru să colaborăm cu americanii, cu condiția să negociem, cum sugerează Ilie Șerbănescu, o cotă de resurse pentru noi (nu doar o contravaloare).

Lui Calimente îi putem sponsoriza o călătorie la Hong Kong, unde poate să protesteze sau să se indigneze în particular cît îl țin nervii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s