Deocamdată

„În 16 noiembrie dimineaţa, înainte de alegeri, situaţia în România era după cum urmează: tot petrolul şi jumătate din resursele de gaze – la austrieci; distribuţiile din energie (cele care strâng banii) – la nemţi şi francezi în cazul gazelor, la italieni, nemţi şi cehi în cazul electricităţii, la austrieci, kazahi şi ruşi în cazul carburanţilor; băncile – la austrieci, greci şi francezi; industriile câte mai există – la nemţi, britanici, ruşi, italieni etc; telefonia – la francezi, britanici şi nemţi; pădurile (probabil peste jumătate) – la austrieci, unguri, nemţi; pământurile agricole (probabil peste 40%) – la italieni, unguri, danezi etc. În 16 noiembrie, la închiderea urnelor, după victoria zdrobitoare, tabloul era acelaşi. Si aşa va rămâne. Fraţilor, nu veţi lua nimic înapoi! Actualii deţinători vând scump, nu dau gratis precum statul român! Si v-au luat şi banii, ca să nu aveţi cu ce cumpăra!”

„Ne-am luat țara înapoi” – o parascovenie!Ilie Șerbănescu

Nu, cu lași la guvernare (devenită executare în poziție de drepți) și cu ezitarea normală a  omului de bun simț aflat față în față cu tîlharul românii nu vor lua nimic înapoi. Dar de luat, își vor lua totul înapoi. Se completează mental metoda. Prin deducție logică. Singura necunoscută rămîne durata de timp pînă la producerea declicului. Nu va fi vorba de generații, ci de ani. Nu prea mulți, la scara istoriei.

Iar cei ce nu cred, să înceapă să creadă, momentul e potrivit, se apropie Crăciunul.

4 comentarii

 1. Coane Misule,articolele sint superbe,realitatea romaneasca este prezentata cu mult bun simt si numai un descreerat ar putea sustine contrariul!
  Ok,totul a fost jefuit prin intermediul unor spagari nenorociti(mare parte actualii milionari autohtoni),tara este asa cum e acum,si o minte lucida intelege ca o renationalizare a tot ce a fost jefuit ,practic nu este posibil! Ceva tentative timide de acest gen au facut Putin,mexicanii, etc,dar rezultatul nu este evident si nimeni nu garanteza ca miine lucrurile nu se vor schimba la loc.
  Si atunci care ar fi solutia ,o directie,ceva?!!!!!
  Eu in nemernicia mea as propune pentru inceput ca tarisoara noastra sa fie civilizata prin forta!!!! Cu cea mai crunta legislatie impotriva spagarilor,hotilor,nesimtitilor de tot felul etc(ceva de genul ani grei de pirnaie pentru ca n-ai platit citiva centi ptru un tichet de metrou cum au inceput acu vre-o suta de ani nemtii),pirnaie pentru cei care lasa murdare wc-urile publice,pirnaie pentru orice gest anormal ,gest care acum romanilor pare normal ,etc,etc.Poate dupa aia,dupa ce se formeaza o constiinta civica ceva mai deratizata,sa trecem si la lucruri serioase.
  In citi ani credeti ca vom putea avea o guvernare cu oameni integri si in cite sute de ani credeti ca am putea trece si la lucruri serioase ????!

  1. Aș merge pe amendă usturătoare, pedeapsa disproporționată cu închisoarea sperie, dar stîrnește resentimente puternice și justificate, frica de a pierde o sumă mult mai mare de bani decît avantajul de moment are putere de a induce mult mai prompt un reflex socialmente benefic.

   Eu nu cred în vreo inferioritate a românilor, fie în plan moral, fie civilizațional (concept foarte nebulos de felul lui). Măsurile dure seamănă cu antibioticul administrat cînd se manifestă agresiv o infecție, trebuie să fie eficiente și de scurtă durată, altfel fac rău. Iar educația nu se face cu biciul. Degeaba dau orice fel de legi dacă nu permit să se refacă structurile care au generat educarea morală și de bun simț: familia, biserica, comunitatea restrînsă, școala primară cu oameni ca învățători, nu cu algoritmi.

   Poate nu vom mai avea parte de luxul istoric al unei vieți la sat cum era altădată și cum ar trebui să fie (satul autosuficient, destul de răspîndit, nu cel al sărăciei absolute – și acesta prezent), dar nici pentru așa-zisul model civilizațional de tip urban, al occidentului, nu există rețete, dacă nu vrem să îmbrățișăm eșecul evident de acolo.

   Modelul românesc este non-imperial. Noi am luat sclavii/robii de la tătarii care năvăleau peste noi, cînd am dat cîte o raită prin vecini, dacă dislocam cîte vreun sat, îl făceam la loc pe teritoriul nostru, ca un fel de compensație pentru morții și pierderile inutile.

   Modelul occidental este de tip imperial expansiv. Nu poate funcționa fără noii teritorii de cucerit. La nivelul general există un transfer constant către țările metropolei, în forme uneori subtile, cum ar fi furtul de competențe, fără de care mașinăria s-ar opri iremediabil. Ordinea lipsită de libertate de acolo funcționează pentru că există resurse pentru vopsirea permanentă a cazărmii, altfel sînt primii la revoluție. Cum tot primii sînt și la fermentat ideologii revoluționare, al căror singur scop pare a fi cel al experimentării unor noi forme care să permită expansiunea imperială.

   Astăzi a mai rămas, ca pradă majoră, o Rusia, ceva Africă și ceva mijloc de Asie. Pe un fond de supraextensie a minciuni sistemului financiar-speculativ-propagandistic. Un model condamnat fără drept de apel.

   În mod ciudat, progresele în tehnologie sînt percepute ca o confirmare a justeței modelului. De fapt, cine analizează mesajul principal din descoperirile științifice, inclusiv informația provenită din eșecuri evidente, ar vedea că omul de știință propune, conștient sau nu, modele opuse celui ideologic dominant. Reținere nu risipă, bani ca expresie a codificării informației și energiilor reale, nu invers… mai revin, poate, acum nu mai am timp.

 2. Dacă i-ai căuta mai bine pe toţi nemţii, austriecii, franţujii, italienii, cehii, chiar ruşii şi cazahii ăştia ai observa uşor, că la majoritatea dintre ei le lipseşte …
  prepuţul ! 😳
  Şi asta spune multe, dacă nu chiar totul !

 3. Să nu uit.

  Naționalizarea este posibilă și va veni. Nici nu avem de ales.

  Presupun că dispariția națională nu e văzută ca o alternativă decît de niște naivi sau rătăciți. Cu atît mai puțin cea a dispariției fără nicio încercare de rezistență. Națiile nu pier așa și nici a noastră nu va fi „experimentul” de succes. Cu sau fără șef al SRI de la organizația lui Soros.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s