Ați trecut la asasinate ? Ca să știm.

Moartea lui Vlad Hogea – cauze naturale !?

Mie îmi pare suspectă. A fost prima reacție cînd am aflat, reacție întărită de cauza aparentă – infarct.

Ce ar putea determina un asasinat ? Cred că dorința dușmanilor României de a rupe o verigă dintr-un lanț peste generații. Șansa românilor stă în continuitate. Indiferent de personalitate, de gradul de implicare, de tipul specializării sau nivelul de cultură, un tînăr care s-a aflat în preajma unor personalități cu dragoste de neam din generațiile anterioare lui poate prelua și transmite mai departe o scînteie din lucrarea pentru țară a respectivilor. Cu atît mai mult cînd toate elementele menționate se regăseau cu plus la Vlad Hogea.

Anul care vine va fi unul extrem de periculos pentru continuarea statalității românești. Aproape nu a mai rămas loc pentru bizantinismul practicat, conștient sau nu, de o parte a politicienilor. Ne apropiem, nemțește, ca să zic așa, de momentul în care vom fi forțați să decidem dacă ne păstrăm statul și țara întregi sau lăsăm să vină peste noi regionalizarea și modificarea constituției, cu pierderea deplină, codificată formal, a suveranității și actualelor garanții constituționale privind integritea teritorială și caracterul național al statului.

Prezența lui Vlad Hogea ar fi cîntărit în balanță, de partea binelui.

Dumnezeu să-l ierte !

(Iar dacă a fost asasinat, atunci să-i ajungă blestemul pe cei ce au dat ordinul.)

2 comentarii

 1. Preşedintele Turciei către UE: “Păstraţi-vă ideile pentru voi”
  Publicat pe Dec 29, 2014 în Recomandăm să citiţi
  erdogan-UEPreşedintele turc, conservatorul Recep Tayyip Erdogan, a respins criticile Uniunii Europene privind arestările masive care au vizat presa ostilă regimului său, cerându-le europenilor să se “amestece în propriile afaceri”.
  “Uniunea Europeană nu poate interveni asupra măsurilor luate (…) în cadrul legal, împotriva unor elemente care ameninţă securitatea noastră naţională”, a declarat Erdogan într-un discurs difuzat de televiziuni, în oraşul Izmir, informează Mediafax. “Nu au decât să se amestece în propriile afaceri”, a adăugat el, în prima intervenţie după arestările de duminică.
  Şefa diplomaţiei UE, Federica Mogherini, şi comisarul responsabil cu Politica europeană de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, au denunţat operaţiunile poliţiei turce, calificându-le contrare “valorilor europene” şi “incompatibile cu libertatea presei”.
  Erdogan i-a avertizat pe cei doi oficiali europeni cu privire la eventuale presiuni asupra judecătorilor, procurorilor şi poliţiei din Turcia. “Mă întreb dacă cei care menţin această ţară la uşa UE de 50 de ani ştiu ce reprezintă aceste măsuri”, a precizat el, făcând aluzie la arestări.
  “Elementele care ameninţă securitatea noastră naţională vor primi răspunsul adecvat, chiar dacă fac parte din presă”, a adăugat preşedintele.
  “Când luăm asemenea măsuri, ceea ce ar putea spune UE sau dacă acceptă sau nu, ne este egal (…). Păstraţi-vă ideile pentru voi”, a mai spus Erdogan.
  “Nu ne preocupă ceea ce ar putea spune UE, dacă ne acceptă sau nu ca membri, nu avem astfel de preocupări. În prezent, ne concentrăm pe protejarea securității naționale”, a mai afirmat Erdogan, conform Agerpres. “Ei spun că este vorba de libertatea presei, dar nu are nimic de-a face cu aceasta”, a explicat președintele, acuzându-i pe ziariștii arestați că fac parte dintr-o rețea ce vizează subminarea guvernului.
  Arestările de duminică au vizat în principal cotidianul Zaman şi o televiziune apropiată predicatorului islamist Fethullah Gulen, aflat în exil în Statele Unite din 1999, un fost aliat al lui Erdogan, devenit inamicul lui.
  Poliţia a arestat duminică 27 de persoane la Istanbul şi în mai multe oraşe din Turcia, în special jurnalişti, printre care Ekrem Dumanli, redactorul-şef al Zaman. Luni dimineaţă, televiziunea turcă a anunţat că trei dintre aceştia au fost eliberaţi în cursul nopţii, dar că 24 de persoane erau în continuare reţinute şi chestionate de poliţia din Istanbul.

  1. Corectă luare de poziție. Chiar prea blîndă pentru cît merită javrele astea ipocrite, mă rog, cu stat de plată, de fapt. Mă refer la goarnele și ongurile din occident.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s