Mr. Boom… boombastic și ai lui

Domnule, omul se străduiește, e pătruns, își face treaba. Nu e ușor să aperi sistemul, să te lupți cu teroristul, să dormi, să intervii telefonic, să mănînci, să tastezi cu urechelnița în ureche și să arunci sentințe ca gazdă de talk-show, ca invitat de talk-show, prin telefon la talk-show, să te…, să compilezi scene de referință din filme și să le transformi în analiză de specialitate (știu pentru că însuși conu Mișu a decupat scena*, mai demult, și a oferit-o publicului avid, pe blogul cu același nume). Nu e ușor. E normal, într-o astfel de perioadă, să te umfli, să devii tot mai… boombastic.

La Paris și prin vecinătăți continuă povestea. Se bifează cu înverșunare întreaga simbolistică asociată cu răul islamist. Ce înseamnă multiculturalismul în focarul său ! Ai la dispoziție toată gama.

Măreață ideea cu luarea de ostateci… pentru a cere eliberarea teroriștilor atît de bine identificați și, iată, reconfirmați de colegul/colegii lor baricadat/ți într-un magazin cușer. Eliberarea teroriștilor neprinși, dar asediați, cu sau fără ostatec/ostateci, în altă parte.

Pe cine bombardăm ? Ce mai așteaptă paznicul de peste ocean al democrației, libertății și liberei exprimări ?

Într-o ordine de idei (băieții nu au niciuna), ar trebui să înțelegem că, la o adică, niște profesioniști ruși, de exemplu, ar termina Franța într-o săptămînă, dacă își pun mintea cu ea ? Cam multă labilitate. Pe undeva, la cineva.

Partea bună: Valls tace. Poate că l-au forțat să-și ia pastilele. Sau e vremea președintelui.

Sărmana Franță !

* – RT (aka Mr. Boom; a nu se confunda cu Russia Today) a preluat, aproape cuvînt cu cuvînt, în analiza sa pasajul următor:

„if you throw away your cell phone, shut down your e-mail, pass away your instructions face to face, hand to hand, turn your back on technology and just disappear into the crowd, no flags, no uniforms…”

http://www.dailymotion.com/video/x2ed7ke_bol

Asta e în teorie. În practică, faci totul la vedere, te bați cu cărămida în piept, dai interviuri, uiți acte de identitate, ataci exact ce susține propaganda inamicului că te definește ca răul pe pămînt, etc. La final, de obicei, mori convenabil.

P:S. După 5 minute a venit știrea. Morți. Și cel din magazinul cușer. Probabil se consumase bugetul și producătorii au decis că nu merită o suplimentare.

Stăpînii Franței sînt în căutare de noi marionete politice. Aplicați, aplicați ! Standardele au fost coborîte mai jos ca oricînd. Viață scurtă, distracție garantată!

2 comentarii

 1. Şi până la urmă, aşa le trebuie europenilor !
  La făcătura asta birocratică numită UE ( o nouă URSS, că doar e concepută de aceleaşi minţi bolnave !) s-au ferit ca de îl cu coadă, să pună Creştinismul la origini !
  Dacă susţineau şi legiferau că una din Ideile de bază ale UE este Creştinismul, nu mai veneau musulmanii ca într-un sat fără câini, să-şi impună religia lor!
  Dacă au văzut că alta nu-i ?!
  Acum degeaba se vaită că-i năpădesc musulmanii cu Sharia lor!
  Dacă n-a fost bun Creştinismul…. 😉
  P.S.
  Interesant e că 3 din 4 convertiţi la Islam, sunt femei !
  Cu toate că cei care combat această milenară religie, o fac având în centrul atenţiei, condiţia femeii în Islamism !

  1. Aiurea, dacă nu ar fi fost doar propagandă, nu se atingeau de Irakul lui Saddam unde majoritatea femeilor munceau, făceau carieră, se îmbrăcau cum aveau chef, ba erau și prin armată. La fel în Siria.

   Iar în Irakul și Siria anterioare năvălirii vestice (și/sau cea a clienților vestului = mercenarii stipendiați de aliații/vasalii wahabiști) creștinii trăiau fără frică. În Irak aproape au dispărut, în Siria se află în mare pericol, și nu din partea autorităților legale.

   Iar soarta femeii, în Islamul „neinterpretat” de diverși satrapi, nu pare mai rea decît cea a roabei condamnată la singurătate și exploatare multiplă în Europa decreștinată. Tot așa cu sclavul emasculat și condamnat la aceeași singurătate devoratoare de suflet. Ambii datori vînduți de la naștere. Un tip de societate căreia i-a fost extrasă esența vitală.

   Refuzul cohn-bendiților ueiști de a permite pînă și o simplă menționare a rolului creștinismului în trecutul Europei, nu a fpst decît o altă dovadă a dominației absolute a forțelor anticreștine. Papalitatea a fost, nu umilită, pur și simplu desființată, atunci. Nu va exista nici o nouă Canossa în care să vină, în genunchi, cu capul descoperit, împăratul. Cu toate păcatele, conducătorii erau creștini, nu ca adunătura de acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s