Parlamentul – cîine de circ

Alogenii s-au dezlănțuit.

Sînt foarte curios ce va emite alogenul șef (varianta formală), cînd se va adresa parlamentului. Foarte curios. Dacă mai există o urmă de putere a românilor în statul care ar fi trebuit să fie al lor, atunci vor răsuna niște generalități. Dacă nu, atunci vor asculta ordine. Merg pe varianta a doua.

Parlamentul a fost adus în starea de cîine de circ. Le comanzi parlamentarilor să sară prin cercul în flăcări, asta vor face. Le spui să stea sluș, dau și din coadă. I-au castrat, le-au pilit ghearele, i-au tuns cu breton și le-au pus fundă roz.

A durat ani, au trebuit să producă, sub presiune sorosistă, legi electorale aberante, sinucigașe. I-au învins. Ne-au învins.

Evident, niciun parlamentar nu ar trebui lăsat pe mîna bolșevicilor din parchet. Chiar și pentru cercetare penală ar trebui să le fie extrem de greu să se atingă de un parlamentar, iar arestarea ar trebui exclusă complet. Lasă-i să aștepte pînă la sfîrșitul mandatului.

Hoți, corupți au fost și vor mai fi. De asta se separă, în teorie, puterile în stat. Ca să aibă cine să pună la răboj păcatele celuilalt. Există un guvern, există o adunătură de agenții așa-zis naționale puse, tot teoretic, în bătaia vîntului curățitor. Astea dispun de banul public, aici trebuie intervenit. A scăpat hoțul, te-ai trezit prea tîrziu sau ai închis vinovat ochii și hoțul a ajuns parlamentar, aștepți pînă la sfîrșit de mandat, eventual rozîndu-ți unghiile.

Pentru că imunitatea parlamentară a fost inventată exact împotriva procurorilor… regelui. Tot teoretic, regele a dispărut cu totul, într-o republică, sau s-a dizolvat într-o oligarhie suficient de numeroasă pentru ca poporului să i se pară că se identifică cu exercitarea puterii prin ritualul alegerii unui parlament al său. Culmea, parlamentul uneori chiar îl reprezintă. Chestie care nu convine deloc altora. În cazul României, nu convine, mai ales, străinilor care au acaparat tot în plan economic. Inclusiv prin complicități de partid exprimate prin legi favorabile străinului, recunosc. Totuși, parlamentul a trebuit să fie infiltrat, a fost nevoie ca parlamentari să fie deturnați, corupți, îmbrobodiți. Pentru că parlamentul exista, avea voința lui, putea decide.

Acum, ocupantul străin a devenit rege. Nu vrea să se mai împiedice sau să se complice cu parlamentul. De formă, poate că îl mai menține. În lesă, plimbat de procurori.

Allez, hop ! Good dog, nice dog. Sit ! Jump ! Uite, nuiaua !

„Nu comentez anchetele în curs sau deciziile justiției”, zice cîte un bușoi de partid, cu pampersul neîncăpător de atîta admirație și din prea mult reșpect. Bine, ia osulețul și marș de aici, potaie !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s