Film connection

M-am uitat, în urma cu cîteva săptămîni, la Wolf Hall. Se poate. Încă se mai poate face meserie. Scenariu bun, regie bună, actori care joacă bine și se potrivesc în rol, decoruri și locuri bine alese, istorie respectată și îmbogățită cu drame reale sau plauzibile, decurgînd din natura umană bine înțeleasă. Pilde, pentru cine vrea să observe, cu cel puțin două niveluri de înțelegere, al doilea se dezvăluie dacă ai răbdare să lași loc și pentru o a doua concluzie. Final perfect. Mini serie englezească cu 6 episoade de cîte 1 oră.
––

Cică la Cannes ar fi printre favoritele la premiu două filme. Unul care ilustrează aventurile lui Saul la Auschwitz. Mi se pare corect. Altul despre trăirile a două lesbiene care, evident, se iubesc. Mi se pare normal. Sau viceversa.
––

Conectăm. Sasul cu fălci s-a dus la sinagogă să facă plecăciune. Neinteresant. Mult mai interesant a fost capul lui Zegrean, pe care kippa stătea șui, și care a avut curajul nebunesc să conteste legitimitatea căsătoriilor homosexuale argumentînd, în sinagogă, chiar prin poruncile Vechiului Testament.

(Exclusiv ! Numai pentru fidelii de la conu’ Mișu prezentăm o bijuterie descoperită chiar acum. Iată ce apare la dexonline.ro dacă tastezi kippa: Din motive de copyright, doar administratorii site-ului pot vedea definițiile pentru „kippa”. Delicios. Să-mi spună cît trebuie să plătesc pentru licență.)

Chireacul, prezent în emisie la A3 cînd s-a dat momentul respectiv, a făcut pe el. Inițial, am crezut că a avut o reacție de ură funcționărească, el aflîndu-se cu stăpîn, dar nu. Era spaimă. Ce ți-e și cu poponariatul de partid și de stat ! Ursu, cred, a avut o replică genială la valorile occidentale pe care le morfolea drept fals argument (și mai) grăsuțul: nu contează cele 10 porunci, contează a 11-a, de la UE.

În alt context aș spune, vorba românului, că mă doare în cur. Dacă percep vreun vînt de comentariu sarcastic, am să atrag atenția că românii mai au o vorbă, concluzie pentru cei ce nu se astîmpără, că i-a mîncat în cur, iar poponarii se află, prin natura meseriei, mult mai frecvent în vecinătate cu zicerea respectivă, cu înțeles și consecințe cu tot.

Nu pot să închei tema, doar ne năvălește din toate direcțiile. Am văzut și sezonul 3 din House of Cards. Tot cu ceva vreme în urmă, înainte ca ambasadorul american să se pună în fruntea marșului poponarial de la Chișinău (mai an s-a pus, alături de alții ca el, ambasadori ueoccidentali, cel de la Belgrad). Ar fi trebuit să nu mă mai uit încă de la prima scenă, cînd Kevin Spacey, acum președinte al SUA, se pișă pe mormîntul tatălui său. Sau, în orice caz, după scena în care scuipă, în biserică, pe crucifix. Ar fi trebuit. Dar nu aș fi putut constata în ce odă la adresa poponariatului s-a constituit întreg sezonul. Plus fetișul pentru tălpile goale ale lui Robin Wright, soția președintelui carevasăzică. La alegere. Așa cum sînt toate alegerile din vremurile de azi. Nu mi-a scăpat, totuși, ironia. Un ucigaș, blasfemiator, pervers, cinic, machiavelic, ipocrit absolut (sar peste altele) are mare grijă de soarta nației. Ar mai fi și episodul cu călugării budiști aflați în schimb cultural la Casa Albă, tot o aluzie la superficialitatea păcătoasă în care se complac egocentriștii satanici. Totuși, cam prea trebuie să se ascundă cîte un mesaj de bun simț într-o mare de… produs al popoului. (Nu, copiii nu ies pe acolo – în caz că citește careva din generația mai tînără.)

Trecem la altă prostituată de frunte a Hollywoodului, Charlize Theron. De fapt, ce am eu cu blonda asta insipidă ? Absolut nimic. Doar că s-a nimerit să fie distribuită în rol de Mad Max. Cîtă ură împotriva lui Mel Gibson și cît de ușor să îmbini plăcutul cu utilul cînd ești șulfă de producător, parte a cabalei ce domnește peste mașinăria de tundere și netezire suplimentară  (pe creier) a oilor, așa numita industrie cinematografică. Un film la care nu am de ce să mă uit.

Ce-ar mai fi ? Ar fi un film uman, văzut recent, The Water Diviner, din care turcii ies bine. Grecii nu. Mă gîndesc că între genocid (cu sau fără ghilimele, depinde) și neplata datoriilor… ia, mai dă-l încolo de genocid! Bine, dacă nu e vorba de datoriile Ucrainei către ruși, atunci e foarte ok să nu le plătești.

Wolf Hall, locul unde ne aflăm toți, la fel de obscur ca iubirea neîmplinită a celui inferior în rang, la fel de inutil de cîinos ca dorința vremelnică a celui la și în putere. Merită văzut.

3 comentarii

 1. Foarte tare ! Mulţumesc !

  Avertismentul teribil al lui George Soros: un razboi mondial este iminent. Schema prin care China si Rusia se aliaza impotriva SUA
  14220
  DISTRIBUIȚIFacebook Twitter

  Miliardarul american George Soros a avertizat asupra riscului izbucnirii unui nou razboi mondial, afirmand ca multe depind aici de sanatatea economiei chineze, intr-un discurs sustinut recent la o conferinta Bretton Woods a Bancii Mondiale, relateaza site-ul MarketWatch

  Un astfel de scenariu este posibil, in opinia lui Soros, daca Beijingul isi va orienta economia spre cererea interna si nu pe export. “Atunci exista ‘probabilitatea’ ca liderii chinezi sa favorizeze un conflict extern pentru a tine tara unita si pentru a-si pastra puterea”, a spus el.
  “In cazul unui conflict intre China si un aliat militar al SUA, cum ar fi Japonia, atunci nu este o exagerare sa spunem ca suntem in pragul unui al treilea razboi mondial”, a spus Soros. Cheltuielile militare sunt in crestere in Rusia si China, a adaugat el.
  Pentru a evita un astfel de scenariu, Soros a cerut SUA sa faca o „concesie majora” si sa permita monedei chineze, yuanul, sa se alature cosului de valute al Fondului Monetar International (FMI). In acest caz, yuanul chinez ar deveni un potential rival al dolarului american ca moneda de rezerva la nivel mondial, noteaza site-ul citat. In schimb, China ar trebui sa faca concesii majore similare pentru a-si reforma economia si sa accepte statul de drept, a spus Soros.
  Acceptarea yuanului ca moneda de piata va crea o conexiune intre cele doua sisteme, a mai opinat miliardarul american, potrivit caruia un acord in acest sens va fi greu de obtinut, dar alternativa este si mai ingrata.
  “Exista un pericol real al unei alinieri a Chinei cu Rusia din punct de vedere politic si militar, iar amenintarea unui al treilea razboi mondial devine reala, asa ca merita incercat”, a concluzionat finantistul american de originea maghiara.
  Declaratiile lui Soros intervin pe fondul tensiunilor in zona arhipelagului Spratly din Marea Chinei de Est, o zona maritima strategica, unde China construieste insule artificiale, justificandu-si demersurile prin ratiuni de aparare militara si de securitate. Insa tarile din regiune vad in aceasta un nou efort in a-si extinde influenta in Marea Chinei de Sud.
  Arhipelagul Spratly este revendicat de mai multe tari din Asia de Sud-Est, incluzand Filipine, Brunei, Vietnam, Taiwan si Malaezia finantistul american de originea maghiara.”

  George Soros – miliardar şi finanţist şi analist şi maghiar şi american, dar de fapt evreu ! Unul dintre intunericiţii care stă la originea celor mai multe conflicte iscate prin ongeurile lui, de fapt oficine de spionaj şi reţele teroriste !
  De altfel în Ucraina a recunoscut că el a declanşat Maidanul, lovitura de stat prin care a fost alungat de la putere preşedintele ales democratic, conflict ce a adus la putere o troică evreiască şi a făcut până acum peste 10.000 de morţi !
  Se pare că propune soluţii cu care SUA s-au trezit puse pe masă de cei doi parteneri, Rusia şi China, împinşi unul în braţele celuilat de politica dementă a celui care se vedea „jandarm mondial” !

 2. Jigodie cu tupeu fără limite. Bine că va stîrni China război pentru că se reorientează spre piața internă ! Păi, exact asta ar face orice țară din lume care își aparține. De ce să nu fie ei piața nr. 1 a lumii ? A, e mai bine ca India, unde 400 de milioane nu contează absolut deloc, au zero putere de cumpărare (nici India nu pare să accepte un rol de noua Chină ieftină și ăia au probleme mult mai mari decît chinezii)? Ca să stea vestul parazit și să profite veșnic de mîna de lucru ieftină din (fostele) colonii?

  Un gunoi criminal.

  Ca să nu mai vorbim că, după cum merg lucrurile, miliardarii de mîine vor fi 80% chinezi, nu evrei. Nasol.

  China are mari probleme, dar singura ei șansă e să-și ridice dpv economic populația. Normal că nu le convine sorosilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s