Mitingul ce-a fost să fie

Am înțeles că nPNLiștii nu mai fac miting pentru că Oprescu ar fi aprobat și un miting pesedist în același loc, probabil la altă oră.

Evident, logic ar fi fost, n’așa, ca nPNL*-ul să facă miting la parlament, iar PSD în Ferentari, deoarece toată lumea știe că avem de a face cu un șir de coincidențe întîmplătoare și că dezbaterea moțiunii de cenzură din parlament nu are nicio legătură cu setea de democrație care împinge poporul neopenelist la miting.

Eu cred că nu au corturi. A venit vara, lumea pleacă în vacanță, stocurile se golesc. Americanii nu cred că au fost prea culanți, de data asta, plus că au foarte mult de lucru, există comenzi la Belgrad, în Macedonia, Ucraina mereu e la un pas de a se muta la cort, complicat. Sigur, nu trebuie să dispere, americanii iubesc democrația de cort în piață, de preferat piața din fața parlamentelor, dacă nu acum, atunci altădată.

Deocamdată, s-au ofticat elitist (la Blaga se inversează două silabe) și nu mai vin, vineri, cu găletușa și lopățica la groapa cu nisip. Trist, atît de trist.

Mai citiți, mai priviți în jur. Pentru veninul revoluției colorate a început să se găsească antidot. Dacă reușește, în primă fază (discutabil și aici, vezi eșecul recent din Macedonia), replica vine tot mai rapid și mai eficient. Nu pentru toate țările convine starea de failed state, iar cu revoluția colorată nu mai poți spera la altceva decît la o instabilitate continuă, vremurile de glorie s-au dus.
––

* nPNL = noul PNL; am preferat notația, zisă și ungurească, folosită pentru variabile în limbajele de programare; unguri, programare… s-ar potrivi…

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s