Vin americanii Gîdelui

Poate că individul are un nume predestinat. Cel de executat, prin unii ca el în plan mental, ar fi bietul român derutat, astăzi îmbătat de bucurie, după gîde, că mai adaugă la punctajul care îl transformă în țintă prioritară.

Ezit între a descrie prestațiile agenților Gâdea, Chireac și care or mai fi drept penibile sau odioase. Dezgustătoare sînt, dar remarc și entuziasmul forțat, la Gîdea, sau mimarea fatalismului, la Chireac, dovada că nu ascund prea bine, poate nici nu vor, faptul că au de jucat roluri. Poate nici nu le place… aiurea, niște mercenari cabotini cu trăiri marca cnn.

Nu comentez violul asupra adevărului. Occidentul se comportă tot mai agresiv, intră adînc în zona de maxim interes strategic al Rusiei, dar agresorul e Rusia, pardon, Putin, că așa se face, țara e bună, oamenii minunați, dar regimul, neicusorule… Propaganda de asta există, nu adevărul are nevoie de ea.

Remarc doar cît de bine ilustrează căpetenia A3 banalul adevăr, enunțat într-o formă care l-a răspîndit, cît de cît, în conștiința publicului de, culmea, Băsescu: mass media (main stream -ul) reprezintă o vulnerabilitate pentru securitatea națională. Bine, ar mai trebui să cădem de acord asupra definiției. Pentru unii, securitatea națională înseamnă să te pui preș pentru a facilita stăpînului înfăptuirea sau escaladarea agresiunii. Consecințele ? Dă-le încolo, sînt doar niște români.

Dementul Shaka a mai adus un agent de pe vremea cînd era satrap în Georgia, pe care l-a pus șef peste internele regiunii Odesa. Ceva se coace, se coace în Ucraina, în special, și timpul se scurge cu viteză.

Dezmembrarea Ucrainei, singura soluție care mai rămîne după ce radicalizarea taberelor se va finaliza, ar conveni vestului, cu condiția ca Rusia să nu pretindă mai mult decît deține, direct sau prin interpuși, acum. Ceea ce, am foarte limpede impresia, nu poate fi acceptat de ruși. Harta ne spune clar: Rusia trebuie să taie ieșirea Ucrainei occidentalizabile la mare, pentru a o reduce la un hinterland fragil, prin asta unificînd și zonele cu o semnificativă populație rusă sau rusofon-filorusă. În aceste condiții, războiul ce vine se va extinde pînă la granița României. Poate nu va trece peste, într-una din formele neconvenționale care operează și acum, în Ucraina și prin alte părți, dar rămîne o chestiune de timp pînă cînd escaladarea următoare ar transforma teritoriul românesc (oficial, cel natural e cuprins deja) în front de luptă.

Rusia nu poate pierde acest război, aflat acum în faza purulentă. Nu poate. Dacă începe să-l piardă convențional sau neconvențional, îl va termina nuclear. Nu e nevoie să incinereze Washingtonul, Deveselu și alte cîteva baze, pe ici, pe colo, sînt de ajuns.

Despre așa-zisul guvern sau parlament sau președinte… nu cred că e ceva de spus, mai semnificativă îmi pare goarna mediatică. Mass media și administratorii politici îndeplinesc aceeași funcție, de curea de transmisie, dar fără gură minciuna nu ar prinde și cureaua politică s-ar rupe rapid.

Întindeți gîtul și bucurați-vă, gîdele așteaptă. Ce-i pasă !

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s