Gura păcătoasei

The euro is more than just a currency; it is a reflection of the mutual confidence in the eurozone, according to German Chancellor Angela Merkel. „If we lose the ability to find a compromise, we will lose Europe,” she said. ( Debt crisis: Will Greece exit euro? )

Compromisul Merkelei arată cam așa. Grecule, pune-te în genunchi și negociem unghiul sub care intră glonțul pe care ți-l trag în ceafă. Doar n-o să falimentez Deutsche Bank-ul de dragul tău sau să renunț la moneda imperială, mai ales în colonii.

Da, veți pierde Europa. Cine, de fapt ? Germania ? Nu e clar, nu știm cărei sfere se subscrie subconștientul Angelei, celei imperial germane sau celei globaliste ? Gura păcătoasei grăiește adevărul în oricare dintre cele două variante. Europa le-ar aluneca din gheare. Fie unora, fie celorlalți, fie unei alianțe între.

Proiectul UE și cel al euro sînt invenții pur politice avînd ca scop desființarea statelor naționale din Europa. Cu cît se împiedică mai rapid de obstacole imposibil de învins, cu atît mai bine. Dacă proiectul politic eșuează exact pe terenul financiar economic, adică cel care ne-a fost vîndut ca scop benign, de care nu avem de ce să ne temem, cu atît ar fi mai plăcută ironia.

Nu știu dacă a început sfîrșitul, dar eu pun problema altfel. Viteza cu care poate fi amețită o populație nu pare să mai poate ține pasul cu viteza cu care tot mai mulți se trezesc din beție. La un moment dat, balanța se va înclina decisiv. E mult mai simplu să distrugi structura minciunii ueiste, șubredă de la origine, decît să o faci să funcționeze cu risipă de resurse și inginerii sociale de oameni nebuni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s