Windows 10 – ATENȚIE ! –

Da, am trecut, am updatat, nu întrebați de ce, nici eu nu știu prea bine de ce.

Nu mă pronunț încă (Windows 7, de care m-am despărțit, a fost foarte bun).

Problemele de principiu cu acest update planetar, cu această operațiune de extindere a controlului asupra muritorului de rînd, încep să se cunoască. Problemele tehnice se vor rezolva, eventual, probabil.

Pe lîngă măgăriile cu imposibilitatea de a dezinstala aplicații gatesiene (gen Cortana), pe lîngă setările fixate (cum ar fi obligativitatea update-urilor de securitate și doar amînarea celor opționale – și asta de la Pro în sus), pe lîngă că toate setările care pot fi modificate erau puse pe on (90% din ele le-am trecut la off), adică setări ostile față de interesul tău în a-ți proteja informația sau care presupun, automat, că ești un maniac al sincronizării fișierelor de la PC, la telefon, la tabletă, la stick, ceas, budă, cloud, lan, cu neamurile și chiar cu calculatoare care treceau și ele prin zonă), pe lîngă tupeul de a da voie unor aplicații să scrie pe ce device vrea mușchii lor, pe lîngă faptul că puteam să amîn instalarea update-ului doar pentru 2 zile (!?) (după ce a fost dloadat automat de n-ori, repornind obsesiv compulsiv după fiecare încercare a mea de a-i tăia macaroana – pentru că nu mă grăbeam de loc –  pur și simplu nu puteam ieși, altfel decît prin oprirea de la buton a computerului, din dialogul care îmi dădea de ales între a instala acum sau în… următoarele 48 de ore), pe lîngă toate acestea și altele, update-ul nu permite revenirea la vechiul sistem de operare decît în decurs de maximum o lună !

4 comentarii

  1. Exact !

   Poanta e că părea destul de inofensivă propunerea. „Dacă vrei, cînd vrei, poți să te răzgîndești… la-la-li-lu-lu-la”. În realitate, pare să fie cel mai extins hack din istorie.

   Se zice că nici Windows-ul 7 original nu-l voi mai putea folosi, dacă decid să rad tot. Am înțeles, dar nu sînt încă singur, că seria rămîne validă, pentru calculatorul pe care a fpst instalat, dar că, automat, trebuie să accept update-ul la W10.

   A, dacă schimbi motherboard-ul sau procesorul se consideră calculator nou și pa !

   Niște căcăcioși.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s