Justiția macoveică explicată (pentru cei mai cultivați)

Cultul nevinovăției care trebuie dovedită se răspîndește rapid, devenind dintr-o erezie obscură o realitate îmbrățișată frenetic de auotodafeiști hipnotizați pînă la cretinism.

Dacă cele șapte surori din clip, preotesele păgîne ale cultului, se pot identifica ușor, doar aici, and only ici, vi se dezvăluie locul fiecăreia în compoziția ocultă a demonului tot mai neexorcizat.

Următorul pasaj e scris în neo-creola de Dîmbovița.

Moma se regăsește hatît la cap cît și la coadă, ca o hinevitabilă halfa și homega hîntoarsă cu susul hîn jos – chestie la care se zvonea că se pricepea, cîndva. Mîna cea dreaptă nu poate fi halta decît Corcoduța. Cealaltă mînă dreaptă nu poate fi decît Hoana,  tronul și poltronul supremei hinstituții, hatît de prezentă cînd nu hera cazul. Ea. Și hinstituția. Făcute într-o vară, deh, prin honguri de honguri. Ce Să Mai zic ! Piciorul stîng hera Halina. Pînă s-a prins hîn poză, la șoping. De către băieți răi, da’ buni. Ce halimos ! Coloana vertebrată se haflă hîn Halivia, la curte. Cea nevertebrată, fruct păcătos, ce dă hîn răchie, abia acum se haflă hîn pîrg, exact acolo unde ha ținut degeaba locul necoptul cu nume de cazacioc.

Dar unde este a șaptea ?

Pentru descrețire, o mostră de cum ar arăta o variantă infinit mai simpatică, dacă tot revenim la matriarhat și alte daraveli.

1 comentariu

  1. Primul clip îmi amintește de romanul lui Bălașa, „Deșertul albastru”. Se pare că omul știa ce știa, de și-a imaginat România ca una din cele zece gubernii mondializde, una cu stomacul plin și cu o religie reprezentată de dominatrix-e…
    Om trăi ș’om vedea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s