Breșa

Parlamentari români, nu debarcați odată guvernul bruxellezilor și pe agentul neamț adus de operațiunea „feisbucul pentru proști” ? Trece timpul și se-mpute atmosfera. N-aveți grijă, SRI & co se repliază rapid, dacă observă de care parte se află cei hotărîți. Au prea puține loialități imuabile, iar acelea nu sînt puse în pericol de o eventuală curățenie de primăvară. Începeți cu guvernul, sasul e oricum gol, cu sau fără haine.

Brucselul se clatină, probabil va intra în turbare, dacă se produce BrExit-ul în iunie. Dar e slab. Ca orice minciună, ca orice structură artificială, fundamental lipsită de coeziunea organică pe care o regăsim în națiune, se poate destrăma în orice moment. URSS s-a destrămat în cîteva luni. Înainte de colaps, blocul comunist gîlgîia de propagandiști. Ca și UEa. La trei minute după, nu mai găseai unul. Probabil comunitariștii vor produce cîțiva fanatici, ei, și ?

Parlamentul României ar putea scrie istorie în lunile următoare. Sub pavăza constituției. Dar trebuie curaj, nu doar inteligență.
––

Pentru încălzire, pentru intrarea în ritm se poate începe cu – Fuck, fuck NATO pact. Doar pentru sincronizare și ritm, desigur, nu ne putem gîndi la altceva, așa nație muzicală cum sîntem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s