Cu scîrbă despre procurorii universali

Indiferent cum se termină mizeria asta cu interzicerea echipei Rusiei de la olimpiadă, gata, nu mai mă uit o secundă la făcătura de întreceri sportive. Aiurea sportive, șulfele occidentale au stricat și strică orice. Atîta ipocrizie, în ultimă instanță criminală, atîta măgărie, atît de mult amestec de politică rea… nu merită să-ți pierzi timpul.

Unul dintre cele mai tari momente, înălțătoare, le-am trăit cînd echipa de handbal masculin a României a întors scorul în repriza a 2-a, la olimpiada de la Moscova, și i-a băturt pe ruși. Atît de bine i-a bătut că, spre final, rămăseseră în sală doar galeria românească și cea sîrbă, care cîntau împreună, rușii plecaseră din sală.

La fel, am fost mîndru cînd Ceaușescu a trimis avionul să ia echipa de gimnastică de le europenele unde era furată pe față în favoarea rusoaicelor.

Cum mi-a părut bine că România s-a dus la olimpiada din America, boicotată de ruși și de alții, unde a fost primită cu mult mai multă simpatie decît la cea de la Moscova, aliată pe vremea respectivă.

Astăzi, la ce naiba să te mai uiți, pentru ce ? Să alegi între mercenari, naturalizați, ghiftuiți cu aere și intrigi absolut mizerabile de culise ? De dopaj nu amintesc, pentru că, la fel ca și cu problemele reale ce țin de ecologie, la fel ca și cu drepturile cetățenești încălcate prin diverse țări a devenit, de fapt, o armă mînuită pentru a da în adversari prin controlul pe care occidentalii îl dețin în diferitele instituții ce ar trebui să garanteze o anumită corectitudine și imparțialitate.

Mă piș pe lumea asta de cheoveșuțe, de moftangii și fandosiți. Luați-vă olimpiadele, campionatele și băgați-le unde vreți, cretinilor, care nici circul nu-l mai puteți lăsa nemurdărit de manipularea și ingineria socială cu șapte ținte simultane. Și așa, sportul prin reprezentanți plătiți și profesionalizați la sînge (nu e nicio mirare că, inevitabil, vor fi împinși spre dopaj) nu e decît o altă formă de încurajare a unor rivalități care, altfel, nu ar exista și de ocupare a timpului degeaba.

O ultimă observație. Prin persecutarea Rusiei lovesc și în Brazilia, a cărei olimpiadă va fi știrbită prin absența unei echipe mari, dar solidarizarea cu brazilienii nu e un motiv suficient pentru a nu-mi pune în aplicare decizia. Gata și cu olimpiadele ! Se poate trăi foarte bine fără ele.

2 comentarii

 1. De acord !
  Nu putea lipsi sportul din panoplia farsorilor de tot felul !
  Şi totul pentru că aici se vehiculează la greu bani negri !
  Ajunşi la negri, îi găsim cam în proporţie de 70-80 % în naţionale din care a rămas doar numele !
  Pe primul loc Franţa !

  1. Da. Îmi place că importul de negri e ok, cu toate că la alergările pe distanțe scurte sunt favorizați de o anumită structură a genunchiului, ăsta nu e avantaj, nu? Pentru că nu avem voie să menționăm că există rase, ba există chiar și diferențe anatomice, minore, dar cînd vînezi sutimi de secundă contează.

   La fel cu etiopienii și kenyenii de pe platourile înalte. Dacă îi faci francezi, englezi, nemți, americani (și care or mai fi) de-a gata, după ce au alergat de mici în anumite condiții imposibil de găsit în țările care îi cumpără, desigur că vor aduce „glorie” Franței, etc. Penibil. Noroc că unii mai au mîndria lor. Probabil nu și cretinizarea și desțărarea în masă care se practică pe aici, de ajungem să înghițim toate teoriile proteviste pentru colonii de fraieri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s