The Greater Good

În episodul cu acest nume foarte sugestiv, se cade la pace între Rusia și Ucraina sprijinită de SUA. Cam pe la minutul 33 apare harta partiției de facto a Ucrainei, zona rezervată rușilor (în ciuda „compromisurilor dureroase făcute de ambele părți” – cum ne arată dialogul din film) cuprinde practic toate pretențiile ruse, lasă Ucraina fără ieșire la mare și aduce Rusia prin statul marionetă (conform comentariului din film) la granița României și Rep. Moldova.

Producători ai serialului sînt doi actori ai sistemului, cu roluri-sarcină în cariera lor, acum mai bătrîni și răsplătiți/promovați/trecuți la partea de control – Morgan Freeman și Eric Stolz.

De remarcat că scenariștii se dau peste cap ca să prezinte gigea partea ucraineană pînă cînd the greater good impune o soluție de stabilitate, care este, absolut întîmplător, exact ceea ce vrea Rusia cea rea, dar nucleară.

Harta revine de cîteva ori în secvențele imediat următoare, ca să se înțeleagă că trebuie să penetreze spre subconștient.

(Madam Secretary – sezonul 2, episodul 10, aprox. de la min. 33)

Singurul moment în care lucrurile păreau să ia o turnură de conflict total între Rusia și SUA se raporta la soarta unui poponar, căpitan în armata rusă, care are totuși bunul simț să-și tragă un tragic glonț în cap, pentru a nu mai încurca marele joc. În rest, fleacuri precum doborîrea avioanelor rusești sau nu știu cîte sute de morți ruși datorită informațiilor și sprijinului material dat de americani ucrainenilor dispar ca prin farmec, toată lumea, cu generalii în frunte, vrea pace și gata. Iar rușii cei răi și oarecum înfrînți capătă tot ce-și doresc. Interesant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s