„Autodetonarea” lui Becali

Așa a descris S.R. Stănescu uimitoarea întîmplare pe care tocmai o văzurăm. De fapt, auzirăm. (Nu mă pot concentra, mă tulbură panseurile lui Prună… hai, că mi-a trecut.)

Gelu Vișan înregistrează o convorbire telefonică cu Becali în care Gigi admite, practic, că îl șantajează pe Vișan cu scoaterea afară din casa pe care, recunoaște fără nuanțe Becali, a răscumpărat-o deliberat de la executorul judiciar, refuzînd să-l ajute direct cu bani cînd Vișan i-a cerut acest lucru.

Condiția ca Vișan să nu fie dat afară din casa devenită proprietatea lui Becali ar fi fost menajarea Coldruței (= Kovesi + Coldea) pe care Vișanul se pornise să-i atace.

SRS observă că există o puternică similitudine între denunțul lui Ghiță și acțiunea lui Becali. Odată devenită publică, aceasta din urmă seamănă cu o operațiune sinucigașă în care atentatorul moare cu victimele/țintele de gît <- reproduc spusele lui SRS.

Interesant.

Observație.

Multora le e frică de Becali. Mult prea frică.

Poate că au dreptate. Mă gîndesc că un ministru al apărări și un șef de stat major au făcut mai multă închisoare decît Becali cel ce se lăuda public cum că banii grei i-a făcut grație comanditarului care l-a folosit pe el ca intermediar în afacerile cu terenuri, comanditar în fața căruia nici un guvern românesc (mă rog…) nu a crîcnit, ba chiar unii acceptă și închisoarea, la o adică, decît să nu execute ordinele.

Pînă și americanii au folosit mafia italo-americană ca să debarce în Sicilia, iar aici privim mai sus de americani, bieții de ei. 30 de ani mai tîrziu, Italia tot sub mafie. Mă întreb dacă astăzi… dar mă scutur de gîndul cel rău. Justiția va triumfa, ce bandiera rossa mea !

1 comentariu

  1. Păi, văd că şi Băsescu pune batista pe ţambal acuzându-l pe Ghiţă şi mai puţin, spre deloc pe … Coldruţa ! 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s