Vizuina lui Johannis

Pardon, viziunea. Un fel de traducere imperfectă, din germană, a vedeniilor lui Merkel.

Da, vorbim despre beneficiarul loviturii de stat de tip hibrid/psyop. Acum și-a tras comisie prezidențială care îmi va face, mie, proiect de țară.

Desigur, va exista un consens. Cînd pomenea Iliescu despre consens era prăpăd, spume, revoluție, ambasada, minerii, etc. Acum e bine. Consens fără mine, desigur, doar pentru mine, mă-nțelegi.

Pentru că s-a decis, pentru vecie, că vrem în UE și NATO. Eu nu vreau. În proporție de 100% vreau ieșirea din UE. Din NATO doar în proporție de 90%, însă cu fiecare zi, da, da, zi care ne apropie de al 3-lea război mondial, cifra crește cu un punct procentual (învăț, cuminte, limbajul cultiform al vremurilor).

În schimb, am voie să fiu integrat zdravăn de tot în UE sau doar integrat și, la prima vedere/strigare, aș avea voie să nu adopt euro.

Explicația pentru ultima chestie sună cam așa. Leul, prin dependența excesivă a României de UE, suferă aceleași lovituri ca euro, iar prin transferarea sistemului bancar în mîinile străinilor a devenit dublu captiv, vulnerabil și la acțiunea subversivă pe care o pot efectua băncile private străine în piața interbancară. Merkela nu vrea să se lege la cap cu încă o țară pentru care ar trebui, totuși, să scuipe bani, dacă îi adoptă ei moneda toxică, speculînd faptul că, orice ar fi, leul nu are libertatea de mișcare necesară pentru a se putea apăra singur.

Bineînțeles, nu vreau trecera la euro, doar nu-s bolnav la cap, dar asigurarea pe care o poate da o monedă națională, o relativă siguranță în fața crahurilor financiare sau posibilitatea unei relativ rapide ieșiri dintr-o criză catastrofală, e posibilă doar în situația ieșirii din UE, altfel constrîngerile antinaționale ne dau legați pe mîna Brucselului și Francfurtului (scriu cum vreau, tocmai pentru că știu cum trebuie).

Așa că ne întoarcem la punctul unu, ăla pe veci adoptat, coșmarul colectiv al disoluției în UE. Go to jail, do not pass go, ca la monopoly. Sînt liber, în viziunea lui Johannis pentru țara mea, să port lanțul de gît sau de picior.

Poate că n-am greșit în titlu, poate că, totuși, avem de a face cu o vizuină în care s-a adăpostit, nepoftită, nedorită, o jivină din alt… biotop. Se poate cu fum.
––

Uitam. După declarația de azi, Johannis trebuie suspendat, individul afirmînd, fără nuanțe, că interzice, pentru că așa vrea mușchii lui, unui cetățean român, aflat în toate drepturile sale politice – repet, cu altă formulare, cetățean care nu fost decăzut din drepturi – posibilul acces în funcția de prim ministru.

Ponta se înșeală, ca de obicei. Nu contează dacă Johannisul revine asupra enormității, deja a comis o greșeală impardonabilă. Nu mai are ce căuta în funcția de președinte deoarece reprezintă o clară amenințare la adresa constituției. Dacă lui Băsescu i-a mers, cred că a venit vremea să fie oprită proliferarea de mici vechili despotici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s