O tîmpenie ridicolă și ce anume dezvăluie

Peneliștii se rățoiesc, din cînd în cînd, împotriva PSD-ului pentru că acesta a votat (ca linie de partid, nu toți parlamentarii) instalarea guvernului Cioloș.

Explicația votului din urmă cu un an e simplă și se poate regăsi, începînd cu 2004, cel puțin, în diversele cedări pentru binele nației, întodeauna la clipitul din ochi al ambasadei/lor.

Problema e că, astăzi, în pragul campaniei electorale, nu PSD-ul îl propune pe Cioloș, nu PSD-ul și-l asumă (ăsta e cuvîntul la modă printre elitiști, folosit, adesea, greșit – uită dativul) ci PNL-ul. Atît. Simplu. Dacă PSD-ul a contribuit la instalarea răului (alături de PNL), acum PNL-ul singur persistă. Perseverare diabolicum, nu ?

Nu m-ar interesa prea mult, în campanie te agăți de tot felul de tehnici, lozinci, marote. Asta e însă mult prea stupidă. Cum îmi pare la fel de proastă și indicația de a se bloca, de parcă au încasat o săgeată cu curara, cînd trebuie să zică ceva despre kovesiadă. Cineva le freacă ridichea și le impune o disciplină nefirească. E clar că li s-a promis puterea, totuși, oricît de siguri ar fi pe forța și influența celor pe care îi au în spate, oricît de mult s-ar baza pe eficiența psyop-ului și abilitatea serviciilor de a-l duce la bun sfîrșit, electoral vorbind, cu toată tembelizarea simplificatoare la care s-au redus campaniile, tovarășii peneliști pierd teren. Vizibil. Ciudat.

Cît despre ipocrizie… mă uit chiar acum la muribundul Teo, Teo Stolojan, bine merci, aflat în plină putere ricanatoare, la 12 ani după ce îi plîngea Băsescu pe umăr, tot în prag de alegeri. Atunci era cu change de ultimă clipă, cînd au văzut că nu ține treaba cu proto-Cioloșul cu fălci încleștate. Acum se pare că nu mai contează, cu toate că Cioloșul e pe sfert de charismatic față de Teo, care e cam la fel de charismatic ca baza hăului.

Se pare, de fapt, că nu mai contăm deloc, ce să se mai obosească cu un scenariu cît de cît, cu o investiție electorală măcar plauzibilă de a genera o victorie la urne ! Păpușarii nu-și mai bat capul. Poate îl vom bate noi. Cu ceva contondent și grammatically correct, de exemplu.

2 comentarii

  1. Dacă e vorba să fie corecţi, penaliştii ar trebui să recunoască faptul că acum guvernul Cioloş pe care l-au votat ca nişte dobitoci ppesedeii, nu mai are aceeaşi componenţă: mai mult de jumptate dintre miniştri au fost schimbaţi şi s-ar impune ca Cioloş să treacă printr-un nou vot !
    Dar cine să se lupte pentru asta ? Cei cărora le tremiră izmenele ( c-a venit iarna ! ) pe ei ? Nişte mameluci politice !

    1. Cam așa este și nu se va schimba nimic în bine după alegerile din decembrie în actualul context.

      În planul dezmeticirii se înregistrează un progres, totuși. Aștept ca instinctul de conservare național să se activeze și printre cei mai tineri. Nu e suficientă o generație de neșcoală și brambureală ca să-l anulezi, e doar o fractură în timp.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s