O încălzire ușoară

…vorba conului Badea, Mircea Badea.

Nu, nu ne referim la încălzism, minciuna cu clima care se schimbă (să mori tu, Gore !?) din cauza omului cel rău. Și a restului de viețuitoare tupeiste care consumă oxigen și produc dioxid de carbon, în nemernicia lor, pentru a trăi.

Ne gîndim la dictatorul pe viață, trilăturalnicul și atît de insidios prezentul podgorean Isărescu.

Regimul binomial Coldea-Kovesi, rămas cu denumirea, deși locul lui Coldea a fost luat de altul (sau nu, hi, hi) nici nu ar conta dacă nu ar fi existat cupola primordială a marelui definitiv, irevocabil, imuabil, don Mugur. Desigur, marele Mugur, în ciuda aparențelor, e trecător și nu se știe ce bucurie a nebunilor ne așteaptă după colț. Marea cupolă financiară își aruncă umbra letală oricum și a găsit în banca oriceînafarădenațională partenerul de crimă ideal. Cu Mugur cu tot. Nu degeaba stă neclintit, în strungă ca haiducul, la pîndă, Florin. Sau un Lucică. Sau încă. Oamenii știu ce contează cu adevărat, nu un fleac de post de premier al unui guvern pîrît (sau pîrlit, nu se înțelege foarte bine).

Cupolă care, în sensul larg, de cînd nu ne-am mai ocupat, a devenit din ardentă sprijinitoare a statului polițienesc și operator direct al terorismului… era să-i zic de stat.

Fără complicitatea trădătoare a BN(de la ce vine N!?)R, România nu s-ar afla, nici pe departe, în situația dramatică de astăzi.

Încălzire ușoară, dar pe un plan larg.

Ținta principală va fi cartelul criminal al băncilor străine din România care, fie și în cadrul unei încălziri ușoare, trebuie atacat dur. Scopul final va fi lichidarea sclaviei financiare prin renaționalizarea băncilor care au aparținut statului și limitarea activităților oricărei entități financiare străine la operațiuni simple de creditare a persoanelor și firmelor private, strict în limite dictate de capitalul financiar deținut și operat în România.

Zarafii vor fi alungați din templu.

Încălzire ușoară în plină vară. De obicei, toamna vin necazurile, dar niciodată din seninul verii.

2 comentarii

    1. By the way, în 2006 are loc un incendiu în sediul BnR dar… în zona Reprezentanţei FMI (era găzduită acolo!), si în acele birouri lucra pe atunci viitoarea ministresă tehnocrată Dragu-Rât de Porc. În Ungaria a început în 2013 o anchetă la Banca „Naţională” a Ungariei (între timp nu se mai justifică ghilimelele). Guvernatorul de la acel moment era „tabu” (Fidesz era la guvernare din 2010), dar a fost înlăturat; ancheta s-a muşamalizat, avea ca obiect „spionajul în favoarea FMI”. Ultima parte de frază pare imposibil de pus pe o hârte oficială cu antet, p-aci…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s