100%

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării: procurorii aruncă anatema, negăsind decât corupți români; pentru ANAF, firma străină, cel mai mare evazionist fiscal din România, este bibelou de porțelan; Parlamentul își joacă perfect farsa; președintele țării este „european“, iar la Guvern se află singurul partid care preia castanele, acceptând funcția de vinovat de serviciu și ciuca bătăilor, dar care, fiind și singura forță politică ce mai culege voturi populare, asigură supraviețuirea rânduielilor, pe care serviciile secrete au grijă să le perpetueze, veghind ca nimic, de fapt, să nu se schimbe! Ilie Șerbănescu – Emoționanta alegere a premierului Tudose între Tandea și Mandea )

Chestiunea este foarte serioasă. PSD doar mimează, beneficiind de lipsa unor partide naţionaliste, eurosceptice, şi chiar de stânga (pesediştii nu-şi zic „socialişti” ci „social-democraţi” deşi fac parte din Internaţionala Socialistă). Au preluat parţial discursul naţionalist şi chiar conservator însă când e vremea să „livreze”, nuştiuce se-ntâmplă. Ceasulrăupisica13: se sparge USL-ul, demisionează Ponta, îi aleargă Chioveşi pe care au reales-o indirect prin guvernul tehnocrat Cioloş (căruia i-au acordat votul de învestitură). „Nu ne lasă ăştia, domn’e, da’ noi am vrea”. Bullshit, USL împreună cu PP-DD aveau mai mult de 75% în parlament în precedenta legislatură, o adevărată „ghioagă” politică. Bizonu‘ pare hipnotizat şi le dă mereu votul fără a mai face şi bilanţuri. Pe „dreapta”, nici nu se mai sinchisesc să joace electoral, anunţă clar ce ar aplica: tăieri şi maimultăUE, stimulând astfel votul pro-pesede şi întreţinând ficţiunea „diferenţelor de platformă politică”. Cercul se închide iar problemele rămân şi se cronicizează. ( Riddick/Prioritate de dreapta – Cum colectează PSD voturi antisistem, ca apoi să acţioneze contrar mandatului acordat )

100% sinteza celor aproape 28 de ani de brucanism. Ca un alcool multiplu rafinat, ca heroina sintetizată aproape de puritate absolută, metoda de stăpînire din România ucide. Nu numai un om sau o mulțime de oameni, ucide o națiune.

Să nu uităm nici cine ne-a livrat PaNArama devenită DezastruNAțional. Chiar nu bănuia un specialist în drept ce pericol pîndește în umbră cînd creezi un stat în stat, întîi în cadrul (pe lîngă?) procuraturii legitime, apoi… ah, uitam că agențiile naționale tot cam pe atunci… doar trebuia să intrăm în UE, ce naiba, prin referendumul… aoleu, tot atunci…

2 comentarii

  1. Mă contrariase „în epocă” crearea PNA (în 2003) de către guvernul masonului Năstase, şi-mi amintesc opoziţia lui Augustin Bolcaş (atunci, la PRM), auzindu-l la TV evocând acel moment când spunea „n-aveţi idee ce instrument de control politic sunteţi pe cale de a crea”. Era anul când s-a fasificat (cifra de participare/validarea) referendumul constituţional care a pus bazele „capitulaţiilor către UE”.

    1. Exact.

      Au mai fost și alte capitulații, nesecrete, doar discrete, de care, cred, publicul larg habar nu are, cum ar fi renunțarea totală la programul nuclear românesc, adică punerea facilităților nepublice sub control, e drept, american nu ueist (ar fi fost și culmea!).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s