În spiritul lui Cato ăl bătrîn: CSM trebuie distrus

Nu se va rezolva nimic pînă ce nu va fi desființat CSM-ul. Nu Cheoveși care o verifică pe Cheoveși e marea problemă, faraoanca nu face decît să reproducă schema impusă din afară prin care cei ce administrează justiția nu dau socoteală nimănui. Stat în stat.

Nu mai insistați cu statul procurorilor. Puterea ultimă e la judecători, procurorul, fie și în cel mai corect stat de pe planetă, oricum e doar forma modernă a acuzatorului medieval (probabil fără frică de Dumnezeu, ăla din evul mediu o mai avea). Procurorul e o unealtă a statului, teoretic în serviciul public, al cetățeanului nenumit, tot teoretic stăpîn peste stat și componentele sale. Judecătorul e arbitrul, izvorul de înțelepciune, forul de la care se așteaptă lămurirea, deci o echidistanță naturală. Cînd începe să se împută semnificativ acea zonă s-a cam terminat și trebuie dat reset. ACESTA A FOST PRINCIPALUL MESAJ AL AGENTULUI DIN DEAL: SĂ NU SE DEA RESET, spus explicit în adresarea către komsomoliștii… de drept.

CSM-ul kibuțează întreaga zonă a justiției, îi bagă la grămadă pe judecători și procurori, bașca neaveniți – fie și bine intenționați – din „societatea civilă” și transformă toată afacerea într-un alcov (sună mai bine decît bordel) unde viciile se vor răspîndi ca virusurile, într-o promiscuitate instituțională și intelectuală în permanentă expansiune. La fel se procedează cam în toate planurile, unde alături de o instituție legitimă se pune o făcătură fără rost, care nu dă socoteală nimănui și care distruge mecanismul pe care ar trebui, cică, să-l eficientizeze.

Poți cuceri instituțiile din interior, cum le poți și pierde, tot cu oameni sunt populate. Cînd însă inventezi instituții care nu pot, din start, funcționa decît într-un perpetuu compromis cu setul de valori tradiționale, cu demnitatea individului ca om liber și cu ideologia la putere (în vremea noastră globalismul, cu mo principal cenzura pc), bașca statutul colonial impus pe față, te lipsești chiar și de această posibilitate de a îndrepta lucrurile. Instituții diabolice, făcute pentru a ține permanent în mocirla lipsei de claritate atît individul cît și dezbaterea intelectuală. În acest context, logica Luluței și a lui Werner e perfect coerentă cu arbitrariul pe care îl induc, de asta e înspăimîntătoare lumea care se insinuează prin ei.

În încheiere, reiterez (cum se zice acum), CSM trebuie distrus, doar astfel putîndu-se da restartul necesar, de care Werner și cei ce-l butonează se tem ca de tămîie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s