Actualizare

Cum mă prezint cu prognoza din postarea recentă Dragnareea ?

Prost, pînă acum. LDragnea, după miting, se află pe cai mari. PNL (despre LOrban nu e nimic de spus, bănuiesc că se așteaptă plecarea lui mai ceva decît pe cea a lui Cheoveși) a devenit o crisalidă în mormanul de rahat pe care îl generează cea mai insipidă, penibilă garnitură de mici agenți, mici parveniți, mici frustrați (sau combinații din toate) din toată istoria, tot de rahat, post-decembristă a partidului/partidelor ascunse sub zdrențuita titulatură (național) liberal.

Ceva, însă, va bascula. Asta așteaptă și Werner, nu cu gînd din mintea lui, seacă, ci cu unul venit prin instrucțiunile programului pe care îl rulează, greoi, poticnitul neamului (care neam!?).

Nimic nu s-a jucat decisiv. Neîncrederea mea rămîne maximă și prognoza încă negativă.

Totuși, mitingul ar putea trezi conștiința forței printre membrii PSD care urmăresc evoluțiile politice, cei care pot revendica țara prin calitatea lor de cetățeni, nu de simpli viețuitori. Dacă nu sunt blocați în mecanismul baronial regionalist, dacă sunt dispuși să acționeze după ce s-au (re)organizat, dacă deschid ochii cum n-au făcut-o, poate, niciodată pînă acum.

Dacă LDragnea va fi pedepsit de sistem, cetățenii partidului pot, fără să-l ostracizeze ca penal (ar fi culmea!), să formeze un mol ordonat, ca la rugby, și să împingă linia, cu Dragnea salvat sau sacrificat, nu contează, pedepsirea lui ar permite o injecție cu adrenalină de care ar face bine să se folosească.

Mai vedem.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s