Rînjetul catalizator

Se coc condițiile pentru apariția unui curent naționalist dur care va genera cu siguranță un partid mult mai decis să ducă lupta în plan politic prin toate zonele decretate tabu, interzise băștinașilor. Execrabilul Werner, cu rînjetul odios de slugă care urăște peste măsură și peste indicații, ca orice submediocru parvenit, nu face decît să alimenteze ura rece a celor cu memorie și continuitate în gîndire. Se vede că plăvanul nu cunoaște deloc istorie, aici funcționează limita provincialului „ocoș” (apud Mircea Badea), venetic, hrănit cu iluzia marii civilizații din care ar face parte, exilatul superficial de la marginea imperiului. Nu v-a reușit niciodată, nemților. Noi sîntem imperiul, noi, urmașii latinilor, pot să mai treacă 1000 de ani și tot nu putem uita ce avem în sînge, oricîți fraieri s-ar lăsa temporar aburiți de cea mai lipsită de fascinație atracție, cea a Germaniei.

Nu vă întrebați de ce niciodată nu vă iese cum v-ați fi dorit ? Nu ne iese nici nouă cum am vrea, desigur, dar noi sîntem mici, inferiori, ușor de păcălit, proști, nu spuma continentului și bășina zeilor, ca voi.

Revenind la subiectul principal. Un curent naționalist dur din care se va alimenta baza de susținători ai unui partid foarte hotărît devine o probabilitate tot mai amenințătoare pentru sistem. Încearcă să-l abată, să-l împiedice să crească, să-l încalece. Au o mare problemă. Sistemul este tributar și dependent de voința stăpînilor străini cărora li s-au predat necondiționat. Stăpîni care nu înțeleg nimic din specificul locului. Absolut nimic. Oricîți infiltrați, oricît de aduse la zi tehnicile de manipulare, nu reușesc să scape de teroarea momentului în care cîrcotașii de români se unesc. Miraculos, dar se întîmplă mereu, inevitabil. Străinii nu vor reuși nimic cu metodele lor algoritmizate, abstractizate, bazate pe prejudecăți de superioritate născute într-un climat de adevărată corupție, lacom ucigașă, nu ca joaca de pe meleagurile românești. Sigur, costurile pentru noi sunt mari. Cu toate acestea, deocamdată, rămînem, nu ne-ați clintit. Un deocamdată la scara istoriei, cu mult peste previziunile și planificările voastre.

Hai, Werner, rînjește…

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s