Fuga

Acum oamenii au început să taie porcii, cu 3 luni mai devreme.

Dacă se zvonește că la 3 sate depărtare au apărut „halatele albe”, începe tăierea.

Pentru că e „comandă politică” (să fim serioși, asta e sintagmă inoculată, oamenii la țară nu se exprimă în mod natural astfel).

Pentru că nu vor despăgubiri, care, conform zvonisticii, ba nu se dau, ba nu se dau la timp, ba nu e bun prețul pe kilogram, ba nu e evaluat porcul la greutatea pe care o consideră proprietarul. De înțeles teama, pînă la un punct, doar că oamenii sunt împinși în mod artificial spre o decizie posibil pripită. Rămîn și în pierdere și cu un resentiment puternic. Sincer, credeam că sîntem mai deștepți de atît.

Că de ce nu se face analiza la fiecare porc în parte. Aici am răspuns. Pentru că porcimea massmediotă și porcii „intelectuali” lorbaniști nu catadicsesc să spună cum vine treaba cu declararea unei epidemii. În filmele americane e ok să se radă tot, la noi cu… Dragnea.

În plus, partea ostilă pesedeului din mediul rural pare să fie o la fel de eficientă vuvuzea ca și rezistenții de feisbuc de la oraș. Protejați informativ, activiștii lorbanismului (mi-e lene să nuanțez) au „răspunsul” și tupeul gata. PSD-ul cu… Firea.

Partid naționalist (nu făcături de scară de bloc sau legionari de ziua a 15-a cu condicuță) în România nu se va face, e tot mai clar. Electoratul naționalist, aflat preponderent la remorca PSD, va fi anihilat prin readucerea PSD sub control deplin și la dimensiuni care să nu-i permită guvernarea. Dreapta – ce impostură ! – antinațională va reveni cu ură la conducerea coloniei.

Finalul poate fi doar depopularea la o scară nemaiîntîlnită sau violența extremă, pentru că lorbanii sau cioroșii nu pot decît să distrugă. Oricît par puțoii sau mălinboții de agresivi, războaiele le cîștigă cei de 30-50 de ani, cu atît mai mult în fața unor fătălăi. Dorința de supraviețuire e la fel de puternică în toți, nu împingeți lucrurile, puțiflenderilor, pînă la punctul în care acest adevăr simplu se poate verifica pe pielea voastră.

Doar că se va alege praful. Asta e, cineva o va lua de la început… după. M-am plictisit cu răbdarea, dacă tot e în zadar.

Îmi povestea cineva, ieri, despre o dezlănțuire de ură a unuia de vreo 30 de ani căruia un bătrîn la vreo 80 i-a spus, calm, că i-a luat locul la coada la casă în supermarket (unde, absolut întîmplător, desigur, funcționau doar două case din mult mai multe). Pot să-l asigur, pe fugă, pe animalul respectiv, că se va ține socoteală și că nu trebuie să spere la răsplată abia pe lumea cealaltă, va veni mult mai rapid, pe lumea asta.

De ce am pus titlul pe care l-am pus ? Pentru că ne aflăm într-o precipitare dementă, apocaliptică. Se impune o frînă urgentă. În toate. O dezintoxicare. Atunci toată frenezia distrugerii va apărea ca bîțîiala unui drogat și lumea se va îndepărta cu groază și silă de vîrtejurile iadului. Dacă nu ține frîna, se poate pune și un zid de beton în fața năvalei. Cu bubă cu tot.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s