Zgîndăreli înainte de lovitura de stat anunțată

Zo, Johannis ar pune de-o lovitură de stat începînd cu 27 mai. Again, nochmall, encore une fois, etc.

Chestia, zic eu, poate fi privită în contextul mai larg al revoluției ce se va petrece la alegerile pentru așa-zisul parlament ueist.

Ieri, la Fox News, Steve Bannon, ideologul și coordonatorul resurecției naționalist-suveranist-populiste, perfect îndreptățită și onorabilă (numai în mintea plină cu muci a propagandiștilor ostili termenii respectivi ar reprezenta cuvinte de ocară), întărea mesajul de raliere al forțelor anti-globaliste.

Stîlpii de rezistență vor să fie partidul lui Le Pen în Franța, al lui Salvini în Italia, Ungaria (probabil Orban rade tot acolo) și, evident, BrExit Party-ul lui Farage, dacă tot se încăpățînează soroșeii să țină Anglia în UE. Logic, se bazează pe forțe care au dovedit că pot rezista atacurilor și care nu sunt motivate doar de o componentă, cum ar fi atitudinea anti migrație masivă. Există și alte forțe importante, în Polonia, Olanda, Austria, se conturează și în Germania, în Grecia, în Cehia mai subtil, Spania s-a trezit și ea. Dar partidele de acolo fie sunt mai vulnerabile, fie păstrează nostalgii, să le zic așa, care le fac mai puțin dezirabile în plan ideologic.

Nici globaliștii nu stau cu mâinile în sân. Campaniile securiste de ponegrire și intimidare s-au accentuat. Inclusiv kurziada de primăvară, copiată după cazul Papadopoulos, membru al staff-ului campaniei lui Trump, lucrat de MI6 și alte agenții anglo-saxone, subcontractate de CIA lui Obama înainte de alegerile din SUA din 2016. Aceeași schemă penibilă, insistența pe conexiunea cu Rusia lui Putin, care ar fi în toate, după cum ne asigură cu insistență propaganda globalistă a ratudorilor. „Dragnia” e și el cu rușii, după cum știm din urlăturile haștagiilor.

Nasol atunci. Dacă toți sunt cu rușii și mai au și binecuvîntarea, prin Bannon, „agentului rus” Trump, tot mai solid instalat la pîrghiile SUA, te întrebi ce mai speră ueiștii. Speră și lucrează. Nu vor accepta niciodată pierderea controlului, cu atît mai puțin cu cît majoritatea sunt niște nulități cu tendințe totalitare, obișnuiți cu privilegii și trăind în confort bine asigurat.

Johannis, o marionetă proastă și rea, joacă după cum e tras de sfori. Inclusiv de securiștii… mă rog, noștri – dpv strict geografic, că nu mai au legătură cu țara decît pentru pradă. Mai există și din ceilalți, cu mintea la cap, dar nu-i văd în poziții cheie deocamdată. Sigur însă filiera globalistă din CIA sau nemțime nu doarme. (O paranteză necesară. În justiție infiltrarea e atît de masivă încît nici nu îmi imaginez cum se poate schimba ceva fără o resetare completă. Nu știu cîtă răbdare și dacă e suficient tutun pentru a aștepta o primenire peste vreun deceniu, două.)

Agentul neamț a amenințat că a doua zi după caricatura de referendum va acționa. Nu mă aventurez cu speculațiile, individul e oricum suficient de bou ca să dea cu mucii în fasole, dar ar fi mai bine să primească un fîs de participare la referendum. Chestie complicată, avînd în vedere porcăria cuplării cu alegerile ueiste care lasă loc de mînării, alegeri ueiste pentru care o parte din electorat se arată interesată, dar nu înțelege miza – confruntarea dintre naționalism și globalism – ci le proiectează doar ca un episod din confruntarea domestică a războiului civil de partide cu care am fost blestemați.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s