Winter is coming… my ass !

Nici nu era indicat, la atît de puțină vreme de cînd încălzirea globală s-a transformat în climate change, să cădem în extrema cealaltă. Mai așteptăm un sezon, două.

Fulgi erau, recunosc, nimic spectaculos totuși. Negurile s-au risipit. Știți. A început de ieri să cadă… dacă n-ar fi dat rasol, scenariștii se puteau inspira din poeziile noastre pentru o atmosferă de calm, cum și-au dorit.

Să recapitulăm.

Jon rămas Snow a tăiat-o în nord. Chiar dincolo de fostul mare zid. Probabil s-a săturat de burlăcia impusă iar, după ce s-a mai întors și din morți. Și-a luat golanii ăia vînjoși și sălbatici cu el și a plecat. Parol, nu era în patrulare, și-a luat nordu’n cap. Îl înțeleg.

Arya a tăiat-o spre vest, pe mare. Pe post de Cristofor Columb al doilea. De ce nu ? Doar au ofticat-o și pe ea cînd au pus-o să bîntuie degeaba capitala în flăcări după Cercei, ca să rămînă cu buza umflată în final, scenariștii preferînd bolovanii turnului prăbușit aseptic peste cei doi incestuoși.

Dragonul a tăiat-o într-o direcție necunoscută, cu blonda devenită turbată la minut, dar și decedată, în gheară. După ce ne-a lăsat cu o mostră de performanță tehnică prin care, dacă știm diagrama fier-carbon din oțelul săbiilor fostului tron putem calcula temperatura de curgere a materialului. Nu mi-e clar ce lălăia cînd s-au luptat cu zombii sau de ce nu și-a reglat jetul la aceeași temperatură. Poate nu l-a lăsat blonda, deja ofticată pe lume, viață și blegul de Jon.

Castrații au tăiat-o, în grup ordonat și bărci, spre nu-știu-ce insulă (mea culpa, nu-s atît de fan ca să știu pe unde se află și ce se găsește acolo).

Sictiritul Bran o taie relaxat din ședința de consiliu, probabil spre dedulciri.

Sansa o taie cu regat cu tot, după cum prevestea mutrișoara lacomă încă din primul sezon, da, da, am ghicit-o de arivistă.

Grăsuțul Tarly rămîne înduioșător de nerdic și rotund, după ce ne-a făcut să rîdem pe toți, lorzi și telespectatori, cu propunerea pentru alegeri la care să-și decidă soarta întreg poporul westerotic. Unde ne trezim ?

Lady/(chiar Ser după ce-a făcut-o Jamie cavaler) Briana din Tarth la fel de constant inadecvată, simpatică în felul și înverșunarea ei desuetă, primește o poziție în consiliu, din aia mai pentru fraieri muncitori. Mi se pare corect.

Doar piticul, săracul, o ia în mână, pardon, rămîne mâna regelui celor, doar, 6 regate, înconjurat de dubioșii din consiliul de 5 (și la ei doi remaniați nu au fost confirmați încă pe post).

Corectă și numirea asasinului, mercenar, escroc, hoț, spadasin, curvar, uns cu toate alifiile, ca maistăr al monedei. Omul, vizibil competent, propune ca prioritate zero reconstruirea bordelurilor. De unde se poate spera că Șezutul Regelui (traducerea mea pentru King’s Landing) se va reface rapid și că prosperitatea va reveni cu grăbire.

Business as usual, rămîne cum am vorbit. O concluzie perfect liniștitoare.

Nu mi-e clar dacă datoria către FMIul din Bravos va fi anulată. Nu prea cred. D’aia șmechera cea mică a tăiat-o spre vest, poate dă peste niște fraieri cu rezerve de aur, argint și ce s-o mai găsi. Starkă, Starkă, Lannisterii au sfîrșit-o prost, dar ceva spre foarte mult aur la teșcherea nu strică. Democrația a lăsat-o piticului să se spele pe cap cu ea.

2 comentarii

  1. N-am mai ris de mult asha bine… shi asta-i mare ceie, considerind faptu’ ca n-am vazut nici un episod din laba asta trista… Man, U meid mai dei… sa-tzi dea Bunutzul sanatate, shi nu te lasa de scris, de soarele tau, ca de o faci, o mina den noi, ceshtialaltz’ – ce te cetim cu nesatz – ne pravalim in depresie rece, ca Iadu’ adiabatic…
    PS. Mercsi, mon cher Corto, t’est le meilleur Cap’tain de cette putain de monde…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s