Let’s expertize

Revin puțin la un episod ciudat, interviul schizoid luat Alinei Mungiu de Răzvan Dumitrescu, de la A3. De fapt, nici nu interesează faptul că vorbeau în paralel, fiecare ținînd-o pe a lui, Dumitrescu încercînd să dreagă greșeala de a se fi încurcat într-o asemenea tovărășie, Mungiu profitînd de situație pentru a învenina atmosfera cu foarte puțin timp înainte de uealegeri.

Una dintre cele mai periculoase agenturi antiromânești e această stupid intitulată Societate Academică Română, denumire pompoasă perfect ilustrativă însă pentru egoul membrilor adunăturii respective.

Simpla reproducere a listei membrilor fondatori ne scutește de prea multe comentarii:

– Mihai Şora
– Aurora Liiceanu
– Ioan Popa
– Sorin Vieru
– Alina Mungiu – Pippidi
– Stelian Tănase
– Andrei Pippidi
– Ana Maria Sandi
– Elena Siupiur
– Daniel Barbu
– Zoe Petre
– Stere Gulea
– Rudolf Graf
– Gabriel Liiceanu
– Carmen Bendovschi
– Andrei Cornea
– Sorin Ioniţă
– Neagu Djuvara
– Horia Roman Patapievici
– Andrei Pleşu

Sigur, nu toți au secretat constant ură prin toți porii ca un A. Cornea, H. R. Patapievici, N. Djuvara sau S. Ioniță, cîțiva au mai lăsat-o naibii, au venit alții în loc, dar toți care s-au perindat pe acolo, cel puțin cînd făceau parte activă, au atacat cu ferocitate tot ce ține de funcționarea normală a statului național. Unii nu mai fac parte, au primit alte însărcinări, au puit alte oficine, banii se pot trasa de unde vin – put a securisme străineze.

Unde vreau să ajung? Trebuie să fii lovit în cap să o popularizezi pe șefa organizației exact la televiziunea care se declară teoretic mai românească, mai preocupată de bunul mers al societății, de restabilirea echilibrului în justiție. Păi, exact experți care lucrează pentru ăștia au produs nenorocirea de legi „anticorupție”, de exemplu.

Și exemplificăm :

Laura Ștefan (https://expertforum.ro/en/laura-stefan/)
Between 2005 and 2007 she was director within the Ministry of Justice and was responsible for anti-corruption policies. She elaborated and supported the adoption of the anti-corruption legislation, elaborate programs for civic awareness and worked to reform the Public prosecutors’ office.

Tanti medaliată ca femeie eroică (a anului) de Butcher, țiitorul de loc al Ambasadorului, alături de și în lotul Kovesi.

Care lucrează pentru Sorin Ioniță (https://expertforum.ro/en/sorin-ionita/), membru fondator SAR, la Expert Forum, alt moft cu denumire pompoasă.

Președinte expert care n-ar fi putut fi așa de expert fără intrările de la coada CV-ului:
Central European University (CEU);
PhD in Political Science, Fulbright fellow at Georgetown University, Washington DC
– recte universitatea lui Soroș din Budapesta și certificatul de validare că e gigea pentru băieții cu vederi globale dedicați pe problemă.

Expert Forum care e plătit de ăștia:
https://expertforum.ro/en/expert-forum/donors/

SAR nu e doar un tentacul al caracatiței ongiste care ucide țara asta de 30 de ani, ci unul dintre centrii nervoși principali.

Ceva e foarte putred în PSD, infestarea s-a răspîndit, altfel nu se explică sinucigașa finanțare și popularizare a unor persoane și organizații care nu-și doresc, nici nu se ascund, nimic mai puțin decît eliminarea completă a pesediștilor. Așa vor pesediștii să convingă, cu Mungiu adusă la rampă într-un moment critic? Sau li s-a arătat pisica de undeva și, tembeli, s-au simțit obligați să-și legitimeze proprii călăi?

Cred că merită luate un pic la mână datele despre ongurile astea de experți și analiști de „neocolit”, începînd cu finanțarea, cu prezentarea detaliată a CV-urilor pline de universitatea lui Soroș de la Budapesta și de cursuri cu burse de la notorii „fundații” ale serviciilor secrete străine, ș.a.m.d.

Un pic de lumină în vizuină. Degeaba stau cu taraba deschisă pe net dacă nu se uită nimeni ce otrăvuri expun. Poate că au nevoie de un pic de popularizare „mai altfel”, ca în reclama la Savana.

(Ai lui Trump știu pe ce se duc banii și se simt bine în listă alături de Soroș ? Dacă tot se asanează mlaștina aia odată.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s