Colecția 2019 –

Începem cu o încălzire ușoară, terapeutică.

Dacă aveați vreo grijă, deși după încălzirea ușoară n-ar fi cazul…

Vor fi 2 ueparlamentari aleși pentru protecția animalelor. Unul neamț. Unul din Olanda. Ăsta din Olanda mai la obiect, sec, pe lista – Partidul pentru animale. Nu știm dacă se referă la Verhofștad și Iuncăr, bănuim că nu, greu să mai protejeze cineva ceva la ăia. Unu la mână. Nu ne putem permite să jignim animalele cu vreo comparație deplasată. Doi la mână.

Mai departe. În Croația apar, atenție, 1 loc luat de Scutul Uman (Bouclier humain) și 1 loc pentru Coalition d’Amsterdam (am dat-o direct pă franceză ca să nu bag distorsiuni). !? !? !?
Hai, ăla cu Amsterdamul sugerează voie bună, mai tragi un fum, mai o dănțuire la nudul gol după ce-ai golit pipa, dar Scutul Uman!? Ce știe scutul uman și nu știm noi? Cine ne amenință sau măcar pe bieții din Croația de se gîndiră cum că n-ar fi rău să trimită un scut uman la Straxelles? Mister.

Și mai departe, pe graniță chiar. Credeați că ați scăpat de ruși? Nțțț. Uniunea rusă din Letonia 1 bucată. Udemereul lor, bre. Bine, al nostru are 2. Unguri, nu ruși, vreau să zic în caz că s-a zăpăcit vreun cititor simpatizant al Coaliției Amsterdam (ți-ai naibii cu orașul vostru de bicicliști duși!).

Sau. Partidul muncitoresc socialist luxemburghez – 1 loc (12% din voturi). Nu v-așteptați, corect? Da. Mișună de muncitori, mai ales socialiști, pe acolo. Rosa Luxemburg, acum m-am prins. Eu rîdeam de sciaticul Iuncăr și, cînd colo, uite ce rădăcini sănătoase se pot identifica în micul mare ducat! Timărmans poate conta pe un vot tovărășesc de acolo. Ca între amici.

Mai sunt unii, 3 bucăți, cu un nume ciudat, din Slovacia: Direction – Social Democratie (sursa e Le Monde, de aia pun denumirea franceză). Ăștia au șanse să se coalizeze cu Coaliția Amsterdam, par nedumeriți, ar vrea spre social democrație, și-au dat singuri direcția, dar te întrebi, poate doar unul știe sigur drumul sau ce vrea cu adevărat și îi mobilizează pe ceilalți doi, poate mahmuri, poate foști useriști dați afară din vreo corporație restructurată. Încercați să vizualizați mental o ședință a trioului… mda, nici eu.

Lista Unității din Danemarca pare cea mai solidă. 1 bucată ueparlamentar. Aliați mai mult decît naturali cu muncitorii socialiști din Luxemburg. Unul și unu. În total doi.

Nici cu cehii nu mi-e rușine. Ceva nu pare foarte stabil la mansardă în privința denumirilor. Pe primul loc partidul DA 2011. Neclar. Au uitat să actualizeze sau au o nostalgie pentru 2011 sau e atît de uimitor fenomenul de a spune DA încît au consemnat pentru posteritate anul în care s-a întîmplat evenimentul. Mai avem și partidul piraților, cam fumată chestia (nici o aluzie la Coaliția Amsterdam; o pomenesc cam des, nu?). Dar mai avem o chestie intitulată TOP 09 (libéraux-conservateurs) & STAN (Maires et indépendents). Ei? Lipsește pompa de la bicicletă. 3 bucăți. Și ne plîngem de dulapurile noastre!

Am lăsat la urmă, dar nu cel din urmă, pour la bonne bouche. Din Portugalia ne va reprezenta, pe toți, 1 ueparlamentar fusion, ales cu lista Persoane, Animale, Natură. Se bîțîie capul a stare de bine pe muzică lounge. Cum ar fi…

Take Five

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s